RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Zavařeniny Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin js

Recepty - Zavařeniny - online kuchařka

Recepty - Zavařeniny

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org


Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:

ananas - banán - bazalka - bílé víno - bílý pepř - bobkový list - borůvky - brambory - broskve - bůček - bujón - bylinky - celer - červená paprika - česnek - chilli - chilli paprička - cibule - citron - citronová šťáva - cuketa - cukr krupice - cukr krystal - džus - eidam - fazole - feferonky - gothaj - grilovací koření - hermelín - hlávkové zelí - hořčice - houby - hrášek - hřebíček - jablko - jahody - játra - jogurt - kapie - kapusta - kari - kečup - kedlubna - kiwi - kmín - kompot - kopr - Koření - koriandr - křen - krupice - kukuřice - květák - lilek - máslo - Maso - med - meruňky - mléko - mleté maso - mrkev - nať - nové koření - ocet - okurka - olej - olivový olej - ořechy - oregáno - Ostatní - Ovoce - pálivá paprika - pálivá paprika - paprika - párky - pepř - pomeranč - pórek - Přísady - pudink - rajče - rajský protlak - rozinky - rozmarýn - rum - rybíz - sádlo - salám - salát - semínka - skořice - sladká paprika - sojová omáčka - solamyl - špek - strouhanka - strouhanka - sůl - švestky - třešně - tuk - tymián - vegeta - vejce - vepřové maso - višně - vývar - zázvor - Zelenina



Nalezeno: 522 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Zavařená červená řepa
Zavařená červená řepa Nejprve si uvařím celé řepy, cca 10-15 minut, dle velikosti. Zásadně neloupu! Nakrouhám na struhadle či robotu řepu a mezitím také křen (nahrubo). Řádně promíchám. Přidám DEKO, cukr, vodu, ocet a případně fenykl, znova pořádně promíchám, aby se DEKO a ...
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek - recept od maminky
Černé jeřabiny - aronie -  na způsob brusinek Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozma...
Nakládané feferonky
Nakládané feferonky Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstv...
Recept na Nakládané zelí do klasického sudu
Nakládané zelí do klasického sudu Kapustu ( zelí ) nastrúhame. Cibuľu narezanú na kolieska , soľ, nakladače a bobkové listy premiešame. Na dno súdka dáme kôpor a prikryjeme ho jedným kapustným listom. Kapustu dobre premiešame so zmesou cibule a 15 minút necháme postáť. Potom kapustu nakladá...
Kvašáky - recept od maminky
Kvašáky Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Koprem nešetřit! Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4...
Recept na Harisa
Harisa Feferonky odstopkujeme a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs asi 25 min dusíme. Přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme k zelenině. Ještě chvíli povaříme a za horka plníme do čistých sklenic. Nejlepší ...
Recept na Domácí lečo
Domácí lečo Na sádle osmažíme do sklovata až trochu růžova cibuli.Přidáme omytou a pokrájenou papriku chvilku podusíme 10-15min přidáme omytá a pokrájená rajčata , osolíme a chvilku podusíme necháme projít varem a sundáme z plotny.Do předem připravených omytých sklen...
Nejlepší recept na Džem z josty
Džem z josty Pečlivě očištěnou jostu rozvařujeme asi 15 min.Potom přidáme Gelfix podle návodu,hodně rozmixujeme(tyčovým mixérem)a přidáme cukr,vaříme ještě 5 min,horké lijeme do skleniček...
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Mů...
Dýňový kompot - recept od maminky
Dýňový kompot Dýni nakrájet na kostičky, dát do velké nádoby, přidat vše ostatní, zamíchat. 2 hodiny nechat stát a potom svařit do sklovata. Naplnit do skleniček a sterilovat 20 minut na 85°C....
Čalamáda "Uncle Bens"
Čalamáda Vše smíchat dohromady, směs vařit 25 minut a dalších 10 minut ještě sterilovat ve sklenicích. Používá se buď jako studená příloha nebo se přidává místo kupovaných omáček k orestovanému masu (jen se prohřeje s již hotovým masem)....
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky Cibulku zpěníme na oleji, pak přidáme cuketu, česnek a ostatní suroviny. Nakonec kečup dle chuti. Dusíme asi 30 min, pak plníme skleničky a sterilujeme 20 min...
Recept na Zavařené papriky
Zavařené papriky papriky zbavíme semínek, rozkrájíme na menší části a vaříme ve vodě asi 5 min. plníme do sklenic a zalijeme vařicím nálevem, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru....
Papriková pasta
Papriková pasta Cibuli nakrájíme na kostičky na oleji ji osmahneme dosklovita. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se ...
Višňový sirup - recept od maminky
Višňový sirup Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60° C a př...
Meruňkové čatní
Meruňkové čatní Ovoce a cibuli pokrájíme na trošku větší kousky a s ostatními surovinami necháme rozdusit. Vytvoří se zahoustlý voňavý, pikantní sirup, který spojuje kousky ovoce. Ve skleničkách zavařujeme 20min při 80°C....
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) ad 1) Rajčata najemno nakrájet (kdo chce, může na chvíli ponořit do horké vody a potom rajčata oloupat) vložit do hrnce všechny ostatní suroviny a dusit, dokud směs pěkně nezhoustne – občas promíchávat. Skořicovou kůru a bobkové listy vyndat a plnit do skle...
Recept na Zelí do sklenic bez zavařování
Zelí do sklenic bez zavařování Svaříme vodu s octem a solí.Odstavíme a přidáme spolarin.Necháme vychladnout.Nastrouhané zelí promícháme s nakrájenou cibulí,přidáme kmín a posypeme pyrosiřičitanem.Promícháme a zalejeme vychladlým nálevem.Dobře promícháme a uložíme do chladna na 24 hod...
Nejlepší recept na Švestková klevela
Švestková klevela Švestky vyloupeme, promícháme s cukrem a necháme přes noc uležet - pustí šťávu.Potom vaříme na mírném ohni 4-5 hodin a NEMÍCHÁME. Nakonec rozšleháme a plníme teplé do sklenic. uzavřeme a otočíme dnem nahoru a hotovo....
Nakládaná cuketa
Nakládaná cuketa Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak pokračujeme stejně. Papriku nakrájíme na stejně dlouhé proužky - jen o něco slabší. Cibuli nakr...
1 | | ...
Nalezeno: 522 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist