RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Moučníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Moučníky Moučníky představují pestrou paletu pekařských, cukrářských, ale v podstatě i jiných kuchařských výrobků sloužících ke konzumaci buď samostatně, nebo jako součást menu

Recepty - Moučníky - online kuchařka

Recepty - Moučníky

Moučníky představují pestrou paletu pekařských, cukrářských, ale v podstatě i jiných kuchařských výrobků sloužících ke konzumaci buď samostatně, nebo jako součást menu v restauraci či v domácnosti. Mezi moučníky počítáme výrobky tepelně zpracované, ale i vyrobené "za studena". Jejich výčet by vydal na samostatné svazky. Moučník se v určitých případech blíží pojmu ,,cukroví", ale rozdíl zde existuje, vyplývá především z velikosti ("cukroví", z něhož se moučníku nejvíce významově přibližuje tzv. "vánoční cukroví" bývá většinou drobnější). Nicméně užití potravin nazývaných "moučník" a "cukroví" bývá obdobné, je možné konstatovat, že i cukroví můžeme podávat "jako moučník". Pod moučníkem jsme si navykli v běžné neodborné mluvě nazývat spíše výrobky cukrářské, nicméně mezi ně řadíme i ty, které vznikají mimo proces zmíněných oborů. Neznáme pouze moučníky sladké, ale i "na slano", jsou též moučníky vyrobené z masa (například omeleta s kuřecím masem). Je tedy třeba doplnit, že moučníky jsou "cukrářské a pekařské" výrobky. Skutečný moučník poukazuje ve složení na svůj název, v němž zaznívá slovo "mouka". Nicméně kuchařská terminologie se postupně vzdaluje tomuto zažitému užívání, a tak se můžeme dočíst například o "nakládaném hermelínu, který je vynikajícím moučníkem". Termín "moučník" tedy především poukazuje na užití tohoto pokrmu jako určitého doplňku stravy nebo potraviny ke kávě či jinému nápoji.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org


Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:

Bábovky - Dezerty, zákusky, poháry - Dia a bezlepkové - Drobné pečivo - Krémy, polevy, náplně - Kynuté - Muffiny - Nepečené a mražené - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády



Rozdělení podle surovin - zvolte si surovinu, se kterou chcete vařit:



Nalezeno: 6940 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Italská panacota
Italská panacota Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabo...
Buchta ORGASMUS
Buchta ORGASMUS Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným šlehačem a přimícháme ostatní ingredience.Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu cca 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém (zase vše umixovat dohromady). Na vychladlé těsto nat...
Nebe v hubě
Nebe v hubě TĚSTO: Ze surovin na těsto všeho zaděláme, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy. Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175°C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou placku naskládáme směs. SMĚS: Ingredience na směs dáme na pánev a...
Hříšné řezy
Hříšné řezy Postup: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly - do jednoho přimícháme kakao. Z dílů vyválíme obdélníky o velikosti plechu a upečeme každý zvlášť. Upečené placky necháme odležet do druhého dne. Krém: V...
Nejlepší recept na Pařížské řezy jednoduché
Pařížské řezy jednoduché Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme...
Recept na Hrníčkový koláč s rybízem
Hrníčkový koláč s rybízem Vymažeme si nejdříve pekáč a vysypme polohrubou moukou. Do mísy si nasypeme mouku a přidáme cukr, olej či máslo, mléko. Vejce si od dělíme žloutky přidáme do mísy se surovinami a z bílků v jiné misce vyšleháme sníh. Suroviny v misce pečlivě promíchá...
Griliášové trubičky
Griliášové trubičky Ořechy, bílky a cukr šleháme asi 5 minut, pak přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme. Na máslem a moukou vysypaný plech tvoříme kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce l mm, max. 1,5 mm tak, aby plech prosvítal. Pečeme při 180°C přibližně 7 minut...
Vánočka Moniky Absolonové - recept od maminky
Vánočka Moniky Absolonové Nejprve si uděláme kvásek z vlažného mléka,droždí a trochou cukru. Do mísy si dáme asi třičtvrtě z uvedeného množství mouky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, vejce a změklé máslo, přidáme hotový kvásek a pořádně vypracujeme t...
Tvarohovo-meruňková buchta
Tvarohovo-meruňková buchta Nejprve si vypracujeme těsto a rozválíme ho na plech vyložený pečicím papírem. Poté dáme na těsto náplň. Nakonec šleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a vodu. Nalijeme na tvaroh s meruňkami a mírně pečeme....
Hrníčkové meruňkové řezy
Hrníčkové meruňkové řezy Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a asi 10 minut zapečeme na 180 stupňů. Pak opatrně vyndáme z trouby, naklademe meruňky, které ...
Jogurtový krém na dorty
Jogurtový krém na dorty Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou řádně vyšleháme do tuha - bude tužší než obyčejná šlehačka a poté zašleháme jogurt a je hotovo. Krém v pohodě můžete i zdobit a vydrží stále stejný. Pokud šlehačka zbude lze jí našlehanou uchovávat i v mrazáku....
Netynky
Netynky Vše se zpracuje na vláčné těsto, tvoří se kuličky a ty se rozválí na cca 1 cm tlusté placky Pečou se buď na pánvi a kdo má možnost, tak na kamnech...
Pudinkáče od Majky
Pudinkáče od Majky Ze všech surovina zadělat těsto, nechat kynout až trochu vzejde, ještě jednou promíchat a nechat kynout dále. Z vykynutého těsta vytvarujeme různé tvary( rohlíčky, kulaté tvary nebo dva proužky těsta do sebe smotané). Povrch potřeme žloutkem rozmíchaný...
Třepací buchta
Třepací buchta Nejprve ušleháme žloutky s cukrem a vodou. Poté přidáme mouku a olej. Nakonec si z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do žloutkové směsi. Dáme péct. Suroviny na krém dáme postupně do nádoby, která má víko a uzavřeme. Třepeme rychle až do zhoustn...
Měkké a voňavé vánoční perníčky - recept od maminky
Měkké a voňavé vánoční perníčky Nachystáme si velkou mísu, kam vložíme veškeré ingredience a promícháme. Pořádně ručně vyhněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a asi ještě 10min propracujeme, aby se nám těsto chovalo jako plastelína. Až je „teplé“ a dobře ...
Marokánky - měkké a vláčné
Marokánky - měkké a vláčné Mléko, máslo, mandle, cukr a pomerančovou kůru smícháme a zvolna vaříme 10 minut. Odstavíme, přimícháme mouku a necháme vychladnout. Z hmoty děláme lžičkou namočenou ve studené vodě kopečky na plech vyložený pečícím papírem. Navrchu ozdobíme mandlový...
Nejlepší recept na Štrůdl z tvarohu
Štrůdl z tvarohu Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v ledničce. Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do obdélníku a hlavně do tenka. Na vyválené těsto postrouháme jabl...
Nejlepší recept na Pouťové koláčky
Pouťové koláčky Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout asi 20 min (pokud jsme máslo přece jen rozehř...
Opilý Izidor 2
Opilý Izidor 2 Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou. Krém č.1 smíchat 20 dkg...
Buchta s hruškami
Buchta s hruškami Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta. Pečeme při 200° do zlatova. Náplň: Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme c...
1 | | ...
Nalezeno: 6940 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody

Moučníky
 → Bábovky
 → Dezerty, zákusky, poháry
 → Dia a bezlepkové
 → Drobné pečivo
 → Krémy, polevy, náplně
 → Kynuté
 → Muffiny
 → Nepečené a mražené
 → Ostatní
 → Perníky
 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády

Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist