RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nápoje

    Recepty, vaření, online kuchařka, Nápoje Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v

Recepty - Nápoje - online kuchařka

Recepty - Nápoje

Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org


Rozdělení v podkategoriích - Vyberte si hledanou kategorii:

ananas - banán - bílé víno - bílý jogurt - bílý pepř - borůvky - broskve - celer - česnek - chilli - cibule - citron - citronová šťáva - čokoláda - cukr krupice - cukr krystal - droždí - džus - hřebíček - hruška - jablko - jahody - jogurt - kakao - káva - kefír - kiwi - kokos - kompot - kopr - Koření - koriandr - krupice - ledové kaštany - mandle - marmeláda - med - meruňky - mléko - mrkev - muškátový oříšek - nať - nové koření - ocet - okurka - olej - ořechy - Ovoce - pepř - petrželka - piškoty - pivo - pomeranč - Přísady - pudink - ředkvičky - rozinky - rum - rybíz - rýže - salát - semínka - skořice - škrob - šlehačka - smetana - smetana ke šlehání - soda - špenát - sůl - švestky - třešně - tuk - tvaroh - vejce - višně - vločky - zakysaná smetana - zázvor - Zelenina



Nalezeno: 499 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Ořechovice - recept od maminky
Ořechovice Celé zelené ořechy nakrájíme, kůru nastrouháme, přidáme hřebíček, skořici, zalijeme 300ml 96% lihem a 250 ml vodou a necháme měsíc vyluhovat. Scedíme, přidáme studený sirup z 40 dkg cukru svařeného v 225 ml vody....
Domácí griotka z višní
Domácí griotka z višní Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne. ...
Nejlepší recept na Ostružinový likér
Ostružinový likér Ostružiny rozmačkáme a s malým množstvím vody mírně povaříme. Drť necháme krátce nakvasit, pak šťávu scedíme, zbytek vylisujeme a vše doplníme vodou na objem 1 litr. Přidáme 500ml vody, 500ml sirupu a litr lihu. Po ustání likér stáhneme, popř. zfiltr...
Mochito-recept - recept od maminky
Mochito-recept Příprava do sklenice dáme nakrájenou limetku na měsíčky, přidáme hnědý cukr a mátu a vše společně s troškou ledové tříště rozmačkáme, poté přidáme bílý rum a dolijeme čistou vodou, vše promícháme a dosypeme ledovou tříští....
Nejlepší recept na Slivovice s medem
Slivovice s medem Do litrové láhve pomocí trychtýře nalijeme med a dolijeme slivovicí. Důkladně protřepeme. Necháme zrát min. 3 měsíce a po tuto dobu láhev jednou týdně protřepáváme. Podáváme vychlazené jako likér nebo je z toho výborný "grog", který voní tím ovocem, ze...
MOCHITO (Mojito)
MOCHITO (Mojito) Do vysoké skleničky ze silného skla vložíme 1/4 limetky rozkrojenou na tři dílky. Přisypeme cukr a mátu. Dřevěnou paličkou rozmělníme(jinak máta a limetka nepustí potřebnou chuť),nalijeme rum a džus, přidáme ledovou tříšť a dolijeme vodou. Ozdobíme plát...
Recept na Piňacoláda
Piňacoláda Dejte do mixéru, šejkru a po promíchání nalijte do skleničky. Můžete přidat kostky ledu. Kokosové mléko umocní chuť celého nápoje. :)...
Bombardino
Bombardino V hrnci svařte vaječný koňak s whisky, vmíchejte horké mléko a nápoj rozdělte do silnostěnných sklenic. Ozdobte kopečkem ušlehané smetany, zasypte kakaem a podávejte....
Rybízová šťáva
Rybízová šťáva Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice....
Meruňkový likér
Meruňkový likér Zralé vypeckované meruňky rozmačkáme a zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vylisujeme, přidáme cukrový sirup, rozmícháme a necháme usadit. Přefiltrujeme a uzavřené v láhvích uložíme....
Lék z aloe - recept od maminky
Lék z aloe aloe semlet strojkem na maso přidat ½ kg medu, 7 dcl přírodního červeného vína, 1 dcl čistého lihu nebo kořalky. Dobře uzátkovat na 5 dnů. Tekutina se po 5 dnech procedí, vždy jen takové množství asi na týden užívání. Ostatní nechat uložené v uzavřen...
Diviznový sirup - recept od maminky
Diviznový sirup Nasbíráme květy z divizny a dáme je do nádoby,posypeme cukrem(nešetříme).Každý den uděláme to samé a až změní barvu a bude takový tmavě hnědý(=až vypustí nektar).Tak si vezmeme druhou sklenici,vysteleme jí gazou a scedíme.A tím se ven dostanou všechny ty...
Frappé
Frappé Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min. Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí....
Griotka z černé jeřabiny
Griotka z černé jeřabiny Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky....
Nejlepší recept na Zapečený ovocný čaj
Zapečený ovocný čaj Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče a na 20-25 min. vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a obrá...
Domácí Malibu
Domácí Malibu Cukr s vodou a kokosovou trestí svaříme a necháme vychladit. Do studeného nalijeme 1/2 litru vodky, promícháme a nalijeme do lahví....
Recept na Melta lépe
Melta lépe Domácí pivo černé si vyrobíme: libovolné množství vody a v ní uvaříme meltu (dáme jí trochu více než na obyčejné pití), po zchladnutí přelijeme do demižonu, přidáme chmel, čím víc, tím líp, a přidáme rozkvašené kvasnice s cukrem. Čím víc cukru,...
Likér z černého rybízu, višní a josty
Likér z černého rybízu, višní a josty Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Občas promícháme. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví....
Višně v rumu
Višně v rumu Višně i s peckou omyjeme, vložíme do sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme rumem, aby byly višně potopené Sklenici uzavřeme a necháme uležet nejméně 2 měsíce, aby pustila šťáva z višní a višně pěkně nasály do sebe rum....
Mátový sirup (i pro diabetiky) - recept od maminky
Mátový sirup (i pro diabetiky) Mátu i s květy vložíme do vhodné nádoby, zalejeme převařenou, ale ne vroucí vodou (zničily by se látky v mátě), spíš teplou, vlažnou, ale zas ne úplně studenou, lépe se to vylouhuje, ve které jsme rozmíchali cukr s kyselinou citronovou a při občasném zamí...
1 | | ...
Nalezeno: 499 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky

Nápoje

Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist