RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nápoje broskve

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem te

Recepty - Nápoje broskve

Nápoje - návody k vaření - online kuchařka

Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).

Broskev je druh ovoce ze skupiny peckovice, který roste na stromu broskvoň obecná. Jedná se o měkký plod tvořený peckou, která je uprostřed. Plod je obvykle ve tvaru nepravidelné koule, která je rozdělena viditelnou rýhou na dvě nestejné polovičky. Samotný plod obsahuje až 88 % vody, 9 % cukrů a je bohatým zdrojem celé řady minerálů a vitamínů jako například draslíku, vápníku, sodíku, železa, zinku či hořčíku a niacinu, které pozitivně působí na duševní pohodu člověka. Z vitamínů pak například provitamin A, vitamin C a vitamin B3. Jejich konzumace není náročná na trávicí soustavu, jelikož obsahují šťávy, které mají blahodárný vliv na vylučování s až lehce projímavým účinkem díky obsahu látek, jako je například kyselina listová.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Sangria
Sangria Ovoce nakrájíme na kostky a v míse zalejeme vínem. Pokud máme ovoce s nálevem (ananas), můžeme nálev smíchat s vínem. Podáváme vychlazený a můžeme nechat 2 hodiny v lednici uležet....
Recept na Americká limonáda
Americká limonáda Na dno 3 dl sklenice vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně kolečko pomeranče, nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak opatrně po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perlivou vodu neb...
Recept na Melounová bowle z růžového vína....
Melounová bowle z růžového vína.... Půlku melounu vydlabeme buď lžičkou, nebo tvořítkem na kuličky a vrátíme do misky z melouna. Zahradní ovoce umyjeme, necháme okapat, větší si nakrájíme a přidáme do melouna, promícháme, posypeme cukrem, zastříkáme vodkou, zalijeme růžovým vínem. Dáme d...
Můj rumový hrnec - recept od maminky
Můj rumový hrnec Ve větší míse smícháme ovoce s ukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem.Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dcl rumu Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol. Netřepeme, nemícháme...
Recept na zimní ovocný čaj
zimní ovocný čaj oloupané a nakrájené ovoce podlijeme trochou vody a povaříme se skořicí a hřebíčkem 1/2 hodinky,.přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. pak přidáme štávu z jednoho citronu a rum. již nevaříme. Dáme do sklenic a obrátíme dnem vzhuru a necháme do vychla...
Koktejl, jako start pro celý den! =)
Koktejl, jako start pro celý den! =) Ovesné vločky si dáme do misky, zalejeme horkou vodou a nechápe asi tři minuty změknout. Poté vodu slijeme a vločky dáme do ručního robotu. Přidáme mléko, bílý jogurt, špetku skořice, cukr dle chuti, trošku sirupu dle chuti a kousek ovoce. Vše si promixujeme, ...
Nejlepší recept na Ovocný kefíráček
Ovocný kefíráček Ovoce nakrájíme na drobnější kousky a v mixéru je rozsekáme na kašičku. Dolijeme kefírem a vymixujeme. Můžeme přidat led. Pokud je ovoce a kefírt vychlazený z lednice, není nutný. Je možná jakákoli kombinace ovoce, je dobré kombinovat sladší a kyselejš...
Broskvový ledový čaj
Broskvový ledový čaj 1) Vodu přivedem k varu a přidáme broskve, mátu a černý čaj. 5 minut pod pokličkou vaříme. Poté odstavíme, přidáme cukr a počkáme až zchladne a přecedíme. 2) Podáváme vychlazený s kostkami ledu....
Broskvový koktejl - recept od maminky
Broskvový koktejl Broskve oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, posypeme cukrem, zalijeme mlékem a umixujeme....
Broskvové kakao - recept od maminky
Broskvové kakao Mléko, kakao, cukr a na kousky nakrájené oloupané broskve dáme do mixéru a namixujeme. Můžeme použít i jiné ovoce - maliny, jahody, banány, jablka... Dáme vychladit a podáváme ve skleničkách s brčkem....
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky

Nápoje

Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist