RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny krupice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny krupice

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Krupice je obilný výrobek, který se vyrábí procesem mletí obilí, kdy se nejprve melou hrubší částice zbavené slupky. Připravuje se z ní např. krupicová kaše, přidává se jako ingredience do knedlíků, halušek nebo lívanců.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 30 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Višňový sirup - recept od maminky
Višňový sirup Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60° C a př...
Červená řepa nakládaná - recept od maminky
Červená řepa nakládaná Ingredience na nálev svaříme v hrnci a necháme zaklopené i s kořením odstát nejlépe do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření. Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená. Řepu omyjeme a uva...
Džem ze šťávy rakytníku
Džem ze šťávy rakytníku Příprava rakytníku: Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout. Další den: Rozmrazené plody propláchneme studenou vodou (odstraníme drobné větvičky, lístky apod.). Plody um...
Utopenci z cukety (naložené karbanátky)
Utopenci z cukety (naložené karbanátky) Cuketu jemně nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr,lisovaný česnek, vejce,sůl dle chuti (kdo dá vegetu osolí méně), pepř dle chuti, mouku, solamyl a strouhanku a dobře promícháme. Těsto se zdá dost řídké, ale nebojte se, lžící odebírejte trochu těsta a...
Nejlepší recept na Džem z červeného rybízu
Džem z červeného rybízu Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a ...
Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvky ve vlastní šťávě Borůvky propláchneme,nejlépe pod tekoucí vodou a necháme odkapat.Potom je sypeme do sklenic a setřásáme.Navrch nasypeme lžíci cukru a sklenice upevníme víčky.Sterilujeme asi 30 minut při 80 stupňů ....
Marmeláda z červeného rybízu
Marmeláda z červeného rybízu Dobře opláchnuté ovoce prolisujeme na strojku na ovoce.Na 1kg šťávy přidáme500-600 cukru.Šťávu prudce vaříme,až se částečně odpaří.Pak po částech přidáváme cukr a znovu vaříme.Kápnutím na studený talířek poznáme jestli už marmeláda rosolovatí.S...
Recept na Mirabelková marmeláda.
Mirabelková marmeláda. Mirabelky omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce s trochou vody a rozvaříme. Propasírujeme. Protlak vaříme 20 - 30 minut prudkým varem. Pak přidáváme po částech cukr, aby se var nepřerušil. S poslední dávkou cukru přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou v trošc...
Nejlepší recept na "Pečená " - nejen švestková povidla
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!!! Pečeme 20-25 minut. Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 25 dkg cukru a znovu...
Nejlepší recept na Banánový džem
Banánový džem Pokrájené banány zalijeme litrem vody a pomalu vaříme do zhoustnutí. Pak přídáme cukr, citrónovou šťávu a hřebíček. Znovu vše uvedeme do varu a hned plníme do nahřátých skleniček,nejlépe velikosti, jako jsou od dětské výživy. Do každé skleničky dáme...
Rybíz jako brusinky s rumem
Rybíz jako brusinky s rumem Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnou...
Nejjednodušší zavařené hrušky - recept od maminky
Nejjednodušší zavařené hrušky Svaříme si nálev a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400g cukru. Necháme zchladnout. Hrušky si kdo chce, oloupeme, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1KL kyseliny citrónové, aby nám nez...
Tatarská omáčka z cukety - recept od maminky
Tatarská omáčka z cukety Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme, přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka. Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C....
Jablečná povidla na 3 způsoby - recept od maminky
Jablečná povidla na 3 způsoby Ve všech případech se jedná o čistou váhu jablek oloupaných a pokrájených nebo nastrouhaných. 1. Na 1 kg jablek 250 g cukru a 0,5 dl octa, 1/8 litru vody. Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do hu...
Jihočeská povidla - recept od maminky
Jihočeská povidla Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet. Druhý den za stálého míchání pyré vařím...
Rybízové želé
Rybízové želé Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu. Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadé...
Recept na Voňavá dýňová zavařenina
Voňavá dýňová zavařenina Dýňovou dužinu si nakrájíme na kostky, přidáme kůru a šťávu z citronů a pomerančů, hřebíčky, nastrouhaný zázvor, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vyjmeme hřebíčky a poté propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka. V čistém kastrůlku si svaříme sirup...
Margaritta
Margaritta Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně hážeme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu. Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy...
Moje červená řepa
Moje červená řepa Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalejeme vodou a dáme vařit do poloměkka.(Já vařím v tlakovém hrnci, 10 minut od bodu varu.) Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrajeme na kostičky). Dáme do sklenic do 3/4 a zalejeme svařeným n...
Nejlepší recept na Marmeláda mix citrusů s vůní skořice
Marmeláda mix citrusů s vůní skořice Důkladně kartáčkem očistíme a omyjeme veškeré citrusy (pokud nejsou bio). Mandarinky celé oloupané přepůlíme a rozdělíme na plátky, pomeranče a grapefruity oloupeme a ponecháme jen dužinu. Vše, mandarinky, pomerančovou a grapefruitovou dužinu cca půl hodiny...
Nalezeno: 30 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist