RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ztracená (zastřená) vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ztracená (zastřená) vejce, recepty Ztracená (zastřená) vejce, Ztracená, (zastřená), vejce


Recept na Ztracená (zastřená) vejce

Recept na Ztracená (zastřená) vejce je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Ztracená (zastřená) vejce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
•Vejce co NEJČERSTVĚJŠÍ!!!.

Ztracená (zastřená) vejce
Zvětšit obrázek

Recept na Ztracená (zastřená) vejce

Recept na Ztracená (zastřená) vejce:
Na internetu se můžete dočíst, že k úspěšné přípravě ztracených vajec je potřeba: vejce z ledničky, vejce pokojové teploty, vejce nechat napřed „okapat“ na sítku, vroucí voda, horká voda, rendlík vymazaný olejem a pár centimetrů vody, prádelní hrnec plný vody, ve vodě vytvořit intenzivní vír, vodu jen zlehka uvést do rotace, vodu míchat po směru pohybu hodinových ručiček, míchat ve směru vody vytékající výpustí z vany, vodu trochu okyselit octem, vodu okyselit 1:3, vodu osolit, vodu nesolit, vejce vložit napřed do misky s octem, vejce vložit do vody pomocí naběračky, naběračky vyložené folií, pomocí talířku, omáčníku, vejce vložit přímo do víru, vejce vložit spíše k okraji vířící vody, žloutek ve vodě do bílku „zabalit“, někde je dokonce psáno, že je DOBRÉ POUŽÍT ČERSTVÁ VEJCE… Na každém šprochu je pravdy trochu…, ale ta poslední věta je klíčová! Postup Pokud budete mít ČERSTVÁ vejce, můžete je zastřít kterýmkoliv z výše uvedených způsobů… a dokonce je lze vyklepnou do vody přímo ze skořápek. ***** V nádobě naplněné vodou skoro po okraj přivedeme vodu k varu. Zmírníme teplotu a držíme „bublinkový“ var. Vodu uvedeme do mírného rotačního pohybu. Do vody opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Necháme „srazit“ bílek (2 až 4 minuty). Najdeme ztracené vejce, vylovíme ho a vložíme do studené vody. Případné bílkové „cancoury“ odstraníme (odstříhneme) Poznámka: Pokud postupujeme správně, tak žloutek se sám zabalí do bílku a zůstane se vrtět ve středu nádoby. Je-li dost vody na výšku (použít raději hrnec než kastrol), tak než vejce doputuje na konečnou, bude bílek už dost připosražený a produkt našeho snažení se ke dnu nepřichytí, zvláště pokud vypneme zdroj tepla. Pokud máme vše při ruce, můžeme do vody sázet jedno vejce za druhým; já zkusil se třemi. Nebojte, ona se už sama „porovnají“ a ač teplá, tak se k sobě moc nemají. Zkusil jsem (úspěšně) ve vodě utopit z omáčníku najednou i po dvou vejcích. S čerstvými vejci se mi žádné „cancoury“ netvoří. Přeji hodně úspěchů! Když se dílo daří, je to legrace… a další sranda je, pozorovat konzumenty jak mnohdy zápolí s „oživlými“ vejci

Poznámka k receptu na Ztracená (zastřená) vejce:
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ztracená (zastřená) vejce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 16.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: •Vejce co NEJČERSTVĚJŠÍ!!!
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ztracená (zastřená) vejce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ztracená (zastřená) vejce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ztracená (zastřená) vejce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist