RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Žloutkové řezy I.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Žloutkové řezy I., recepty Žloutkové řezy I., Žloutkové, řezy, I.


Recept na Žloutkové řezy I.

Recept na Žloutkové řezy I. je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Žloutkové řezy I. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení) Krém: 30g Solamylu 1/4 l mléka 2 žloutky 150g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250g másla Poleva: asi tak 100-120g cukru moučka a 3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké).

Žloutkové řezy I.
Zvětšit obrázek

Recept na Žloutkové řezy I.

Recept na Žloutkové řezy I.:
Jedno listové těsto si rozválíme nejlépe na pečícím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby cca na 10-15 minut na 220°C. Až se nám těsto upeče a vychladne, jdeme dělat krém. Škrobovou moučku (solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedlejte. Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svařte. Vmíchejte škrobovou moučku, krátce povařte. Hrnec s krémem postavte do studené vody, občas zamíchejte. Až vám krém úplně vystydne, začněte míchat máslo do pěny, krém k tomu přidávejte po lžičkách. Když máte hotový krém, potřete jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopte. Dále udělat polevu: vezměte si moučkový cukr a smíchejte ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké. Řezy tím zvrchu potřete a dejte tak na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžete podávat :-)

Poznámka k receptu na Žloutkové řezy I.:
Tento recept mám od mamky, včera jsem to dělala poprvé a sama, povedlo se ;-) Přidávám foto :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žloutkové řezy I., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Burda (Ivana)
  • Datum vložení: 26.12.2010
  • Počet porcí: 1 dávka
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: 2x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení) Krém: 30g Solamylu 1/4 l mléka 2 žloutky 150g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250g másla Poleva: asi tak 100-120g cukru moučka a 3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žloutkové řezy i., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žloutkové řezy I. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žloutkové řezy I.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist