RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Židovský koláč - FLÓDNI

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Židovský koláč - FLÓDNI, recepty Židovský koláč - FLÓDNI, Židovský, koláč, -, FLÓDNI


Recept na Židovský koláč - FLÓDNI

Recept na Židovský koláč - FLÓDNI je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Židovský koláč - FLÓDNI budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Náplně-například: maková, tvarohová, švestková povidla, ořechová, podle toho, které máte rády;-).

Židovský koláč - FLÓDNI
Zvětšit obrázek

Recept na Židovský koláč - FLÓDNI

Recept na Židovský koláč - FLÓDNI:
Těsto se rozdělí na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečících papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo obkrojíme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky se upečou a dvě se ponechají syrové. Troubu předehřejeme na 170°C. Pečící papír s první plackou opatrně přeneseme do trouby na rošt a upečeme-barva placek by měla být světlá medová, na těstě se udělají jakoby malé puchýřky. Pak postupně dáme do trouby upéct zbylé dvě placky a necháme vychladnout. Vezmeme dortovu formu a na dno dáme nejprve syrovou placku, potřeme např. makovou náplní, na ní položíme upečenou placku, potřeme další náplň a tak to jde až do poslední páté placky, která je opět syrová, tu pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Upečený moučník necháme vychladnou, nakrájíme jako dort a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým nebo ozdobíme šlehačkou.

Poznámka k receptu na Židovský koláč - FLÓDNI:
Tento recept jsem kdysi objevila na maďarském webu a nechala si ho od známé přeložit. Pokud zabrousíte na google-obrázky a vložíte tam flódni, můžete se pokochat jinými variacemi a také zjistíte, že se recepty různí;-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Židovský koláč - FLÓDNI, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: radiator
  • Datum vložení: 13.05.2014
  • Počet porcí: dortová forma 23 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Náplně-například: maková, tvarohová, švestková povidla, ořechová, podle toho, které máte rády;-)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Židovský koláč - flÓdni, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Židovský koláč - FLÓDNI - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Židovský koláč - FLÓDNI

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist