RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Žiarske řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Žiarske řezy, recepty Žiarske řezy, Žiarske, řezy


Recept na Žiarske řezy

Recept na Žiarske řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy. K přípravě Žiarske řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Bledé cesto na 2 pláty : 10 vajec, 12 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 8 zarovnaných lyžíc hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Tmavé cesto : 5 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 100 g hrubej múky, 25 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Náplň : 2 dl mlieka, 300 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g mletých vlašských orechov, 375 g masla, 2 dl ríbezľového lekváru trošku čoko polevy na popísanie rezov.

Žiarske řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Žiarske řezy

Recept na Žiarske řezy:
Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st. Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva. Upečieme pri teplote 200 st. Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty. Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami. Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.

Poznámka k receptu na Žiarske řezy:
nádhera,jenom si tam pro jeden kousek šáhnout

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žiarske řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danculka (Anna Danková)
  • Datum vložení: 09.10.2011
  • Počet porcí: 52 kúskov
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
  • Suroviny: Bledé cesto na 2 pláty : 10 vajec, 12 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 8 zarovnaných lyžíc hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva Tmavé cesto : 5 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice vody, 100 g hrubej múky, 25 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Náplň : 2 dl mlieka, 300 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g mletých vlašských orechov, 375 g masla, 2 dl ríbezľového lekváru trošku čoko polevy na popísanie rezov
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žiarske řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žiarske řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žiarske řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist