|
Recept na Žemlovka z jitrnic se zelím
Recept na Žemlovka z jitrnic se zelím je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Žemlovka z jitrnic se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 chlebíčková veka, menší hlávka zelí, 3 jitrnice, 2 cibule, 100 g plátkového sýra, kečup, 2 vejce, 100 ml mléka, drcený kmín, olej, sůl..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Žemlovka z jitrnic se zelím
Recept na Žemlovka z jitrnic se zelím: Plátky veky pokropíme vodou. Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka. Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši. Vymastíme si pekáč, na dno naskládáme veku, na ní jaternicovou kaši a tak střídáme. Navrch dáme zelí, na něj veku, na veku plátkový sýr a po celé ploše pokapeme kečupem. Všechno pěkně přitlačíme a pokropíme olejem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 200° do zezlátnutí. Rozšleháme si vejce, osolíme je a přidáme mléko, žemlovku zalijeme a zapečeme do sražení vajec.
Poznámka k receptu na Žemlovka z jitrnic se zelím: Recept mám od kadeřnice a je to bomba! Sice trošku kalorická bomba, ale neděláme a nejíme to každý den. Je to prostě velká chuťovka! Měli jsme k tomu poprvé chleba, ale jsou dobré i opečené, nebo jinak upravené brambory. Fotky dám, až budu péct.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovka z jitrnic se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 24.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 chlebíčková veka, menší hlávka zelí, 3 jitrnice, 2 cibule, 100 g plátkového sýra, kečup, 2 vejce, 100 ml mléka, drcený kmín, olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovka z jitrnic se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovka z jitrnic se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovka z jitrnic se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|