RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem, recepty Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem, Žemlovka, jablky, tvarohem, pudinkem


Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání.

Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Zvětšit obrázek

Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem:
Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut.

Poznámka k receptu na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem:
Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: JanaB1
  • Datum vložení: 09.12.2013
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist