RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zelňačka pochoutková

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zelňačka pochoutková, recepty Zelňačka pochoutková, Zelňačka, pochoutková


Recept na Zelňačka pochoutková

Recept na Zelňačka pochoutková je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Zelňačka pochoutková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400g kysaného zelí 2ks vepřových uzených jazyků 4ks středních brambor 1ks cibule 50g uzené slaniny 1 PL vrchovatá sádla 2 PL hladké mouky 200ml sladké smetany 200ml kysané smetany 1 kostka zelenin. bujonu + ČL Vegety 1 PL vrchovatá mleté papriky 1 ČL kmínu, pepř, sůl 10ks celého pepře + 3ks New koření - zavázané v balíčku z fáče (obvazový mul) 1ks bobk. listu (nejlépe chorvatského, který každý Čech má... :-)).

Zelňačka pochoutková
Zvětšit obrázek

Recept na Zelňačka pochoutková

Recept na Zelňačka pochoutková:
Jazyky omyjeme a dáme vařit s balíčkem koření a bobk. listem na 1 a 1/2 hodiny s minimem vody. Asi po hoďce dáme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku, rozpálit nadrobno pokrájenou slaninu se sádlem a kmínem, osmahnem cibulku, papriku 5 vteřin, zalijeme 1l vřící vody a vložíme pokrájené zelí bez láku, bujon a Vegetu. Vaříme do změknutí (~40min.) Mezi tím uvaříme zvlášť v kastrolku se solí brambory pokrájené na malé kostky, vyjmeme uvařené jazyky, horké sloupneme, pokrájíme na nudličky, přidáme k zelí vč. vývaru a brambory vč. vývaru. Výjmeme koření, vlijeme sladkou smetanu s moukou a vaříme ještě 15min. Po té vmícháme kysanou smetanu, necháme jen probublat a můžeme podávat. Konečné množství je asi 3-3,5 litru polévky

Poznámka k receptu na Zelňačka pochoutková:
- to bude asi dost dobrá zelňačka a s tím "bobkáčem" se Tom docela i u mě trefil asi před 2 roky jsem si taky v Chorvatsku "naškubala"

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelňačka pochoutková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Tom Beyk
  • Datum vložení: 08.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 400g kysaného zelí 2ks vepřových uzených jazyků 4ks středních brambor 1ks cibule 50g uzené slaniny 1 PL vrchovatá sádla 2 PL hladké mouky 200ml sladké smetany 200ml kysané smetany 1 kostka zelenin. bujonu + ČL Vegety 1 PL vrchovatá mleté papriky 1 ČL kmínu, pepř, sůl 10ks celého pepře + 3ks New koření - zavázané v balíčku z fáče (obvazový mul) 1ks bobk. listu (nejlépe chorvatského, který každý Čech má... :-))
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelňačka pochoutková, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelňačka pochoutková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelňačka pochoutková

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist