RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zeleninová žemlovka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zeleninová žemlovka, recepty Zeleninová žemlovka, Zeleninová, žemlovka


Recept na Zeleninová žemlovka

Recept na Zeleninová žemlovka je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zeleninová žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo - množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby - potřebujete vyložit dno a plátky pečiva přijdou i navrch zelenina podle chuti a ročního období - použila jsem jeden menší lilek, 2 červené cibule, pár menších mrkví, 6 větších žampiónů, 2 červené papriky, česnek a cherry rajčátka na ozdobu olivový olej asi 100 - 125 g másla 250 ml mléka nebo smetany 2 velká vejce 200 g tvrdého sýra (ementál, madeland..., klidně můžete použít i nivu).

Zeleninová žemlovka
Zvětšit obrázek

Recept na Zeleninová žemlovka

Recept na Zeleninová žemlovka:
Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu. Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev. Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu. Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev. Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla. Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva. Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem. Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek. Pečte při vyšší teplotě (220 stupňů) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou :-). Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Zeleninová žemlovka:
To Jenda1: nezáleží přeci na pořadí , všem moc díky . Kdo má pozitivní vztah k zelenině, určitě si pochutná (a nemusí se jednat jen o vegetariány

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: coco-choc
  • Datum vložení: 11.01.2010
  • Počet porcí: 40
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo - množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby - potřebujete vyložit dno a plátky pečiva přijdou i navrch zelenina podle chuti a ročního období - použila jsem jeden menší lilek, 2 červené cibule, pár menších mrkví, 6 větších žampiónů, 2 červené papriky, česnek a cherry rajčátka na ozdobu olivový olej asi 100 - 125 g másla 250 ml mléka nebo smetany 2 velká vejce 200 g tvrdého sýra (ementál, madeland..., klidně můžete použít i nivu)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová žemlovka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová žemlovka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist