RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zeleninová polévka - sytá

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zeleninová polévka - sytá, recepty Zeleninová polévka - sytá, Zeleninová, polévka, , -, , sytá


Recept na Zeleninová polévka - sytá

Recept na Zeleninová polévka - sytá je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Zeleninová polévka - sytá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Zelenina - kapusta hlávková 1/3 hlávky, mrkev 3 + 1 ks, brambory 2 ks, květák, čínské zelí 1/3, cibule, česnek 1 + 3 stroužky, celer (dle chuti), pór 1/2, sádlo 2 lžíce(olej), mouka hladká 3 lžíce( nemusí být), paprika sladká mletá 3 lžičky, sůl, kmín, nové koření 3 ks, pepř celý 3 ks, bob.list, vývar (voda se zeleninovou kostkou), klobása 2 nožičky (jiná libovolná uzenina), kousek špeku, libeček, petrželka, celer.nať..

Zeleninová polévka  -  sytá
Zvětšit obrázek

Recept na Zeleninová polévka - sytá

Recept na Zeleninová polévka - sytá:
Do vyššího hrnce dáme sádlo, lehce ohřejeme a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, na větší kousky nakrájený špek a na kolečka nakrájené klobásy. Vše necháme orestovat (ne do hněda!), pak přidáme oloupanou na proužky nakrájenou mrkev 3 ks, celer na proužky, květák na růžičky, na silnější plátky nakrájené brambory, orestujeme a zasypeme moukou. Mouku necháme za stálého míchání orestovat, přidáme ml.papriku a podlijeme studeným vývarem. Nejdříve jen trošku, aby jsme odvařili mouku ode dna, pak dolijeme do potřebného množství, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou necháme zavařit (občas promícháme, aby se nám polévka nezačala přichytávat). Jakmile začne vařit, přidáme nakrájenou kapustu, čín.zelí a zbylý česnek a bez pokličky necháme na mírném plameni vařit (dle množství asi 20 min). Tak 5 minut před koncem varu přidáme poslední mrkev - nastrouhanou na hrubém (slzičkovém) struhadle a na kolečka nakrájený pórek. Když nám zelenina změkne( nerozvařit), polévku ještě dle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekané bylinky (již nevaříme !) a můžeme podávat. Polévka je dobrá a velmi sytá, tudíž nám s pečivem stačí i jako hlavní chod.

Poznámka k receptu na Zeleninová polévka - sytá:
Polévku jsem dnes vařila, po kontrole stavů zeleniny v lednici a když už jsem byla u toho, projela jsem i mrazák a přidala nalezenou uzeninu ;-). Ale myslím,že i bez uzeniny bude polévka dobrá;-). Kdo nechce zahušťovat polévku tak nemusí. Polévka je vydatná i tak dost. Já jí lehce přihustila kvůli dětem - líp se jim jí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová polévka - sytá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 18.12.2009
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Zelenina - kapusta hlávková 1/3 hlávky, mrkev 3 + 1 ks, brambory 2 ks, květák, čínské zelí 1/3, cibule, česnek 1 + 3 stroužky, celer (dle chuti), pór 1/2, sádlo 2 lžíce(olej), mouka hladká 3 lžíce( nemusí být), paprika sladká mletá 3 lžičky, sůl, kmín, nové koření 3 ks, pepř celý 3 ks, bob.list, vývar (voda se zeleninovou kostkou), klobása 2 nožičky (jiná libovolná uzenina), kousek špeku, libeček, petrželka, celer.nať.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová polévka - sytá, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová polévka - sytá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová polévka - sytá

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist