RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla petrželka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla petrželka

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Účinnou látkou obsaženou ve všech částech petržele je silice (7 % v plodech, 0,5 % v kořenech), jejíž hlavní součástí je apiol. Dále obsahuje miristicin, pinen, felandren, cymol, terpeny a další. Obsahuje také flavonoidy, polyacetyleny, furanokumariny, sliz a sacharidy. Petržel je také zdrojem provitaminu A a vitaminů B, C, E, a minerálních látek draslíku, hořčíku, železa, vápníku, sodíku a fosforu. List petrželky obsahuje větší množství kyseliny listové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 65 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Zapečený květákový mozeček
Zapečený květákový mozeček Ve slané vodě uvaříme do středně měkka květák, poté slejeme vodu, rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a drcený muškátový oříšek. Zatímco se vařil květák, na pánvi osmažíme cibulku - nejlépe červenou - pro barevnost, obě dvě papriky,...
Nejlepší recept na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Zelený květák s bramborem  dušený v zakysance Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do poloměkka (cca 15 minut) Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zředíme vývarem ...
Recept na Bulharské zelí II.
Bulharské zelí II. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji. Papriku, zelí a rajčata nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme. Zeleninu přidáme k cibuli, dáme bobkový list, pepř, vegetu a majoránku. Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme, osolíme, posypeme...
Pestrý zeleninový talíř - recept od maminky
Pestrý zeleninový talíř Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple. Mrkev, pórek,...
Nejlepší recept na Cuketovo - sýrové kroketky
Cuketovo - sýrové kroketky Cuketu, sýr i uzeninu nastrouháme nahrubo. Cuketu si ale dáme zvlášť do misky, posypeme zvrchu solí, promícháme, znovu posypeme a opět promícháme a necháme ji chvilku stát. Tak po 15 min. cuketu "vyždímeme" co nám to jen půjde - díky solipustí přebytečno...
Zadělávaná zelenina - recept od maminky
Zadělávaná zelenina Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, fazolky, překrájené brambory, bujón, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zeleniny, okořeníme, povaříme. Jako poslední přidáme nasekanou petrželku....
Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu - recept od maminky
Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme máslo. Zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalije...
Lilek v marinádě - recept od maminky
Lilek v marinádě Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je při...
Zapečený květák na divoko
Zapečený květák na divoko Květák uvaříme do poloměkka a nasekáme na drobnější kousky. Na oleji si necháme osmahnout pokrájenou cibulku, na ní dáme květák a také ho osmahneme. Pak přidáme pokrájený salám, kapii, sójovou omáčku, kari, chilli, zázvor, opepříme, osolíme a všechno ...
Recept na Nádivka z cukety
Nádivka z cukety Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a společně se salámem nakrájeným na drobné kostičky vložíme do misky. (můžeme nasekat v robotu) Přidáme vejce, koření, olej, mouku a vše pečlivě promícháme. Směs vložíme do pekáčku a upečeme. Jako příloha brambor...
Zeleninový kotlík - recept od maminky
Zeleninový kotlík Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme polévkové bylinky a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až je všechna zelenina m...
Patizon na pivu - s těstovinami - recept od maminky
Patizon na pivu - s těstovinami Houby spařit v rendlíku horkou vodou, přivést k varu, krátce povařit, zakrýt, vypnout. Na oliv.oleji opéct česnek (stroužek předtím "prasknout" váhou dlaně), až začne pěnit, přidat na kostky nakrájený oloupaný, očištěný patizon, opékat. Po pár minut...
Shakshuka (arabske leco)
Shakshuka (arabske leco) Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka). Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi kousky nakrajene papriky, oloupana a pokrajena rajcata, vegetku, sojovou omacku, rajsky protlak, smes 7 koreni, pepr...
Květákový mozeček bez lepku, mléka a vajec
Květákový mozeček bez lepku, mléka a vajec Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme kurkumou, aby se rozpustila v oleji a dala pokrmu pěknou barvu. Přidáme na drobné kousky nakrájený květák, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme...
Raw Vegan Lasagna
Raw Vegan Lasagna Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk) nakrajime na pruhy a namocime do sojove omacky, pridame trochu oregana. Brokolici rozsekame v processoru, spolu...
Květák a další zelenina s párečky
Květák a další zelenina s párečky Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a hořčicí. Pokud omáčku nemáme, stačí zvýšit množství hořčice, vína a použít...
Recept na Květák alá mozeček v parním hrnci
Květák alá mozeček v parním hrnci Do spodní misky parního hrnce (dále jen PaH) vložíme misku na rýži, do které na dno dáte nakrájenou cibuli na kostičky, na to poklademe růžičky květáku, posypeme Podravkou, lehce opepříme a posypeme bylinkami - petrželka, pažitka (nebo to, co máte rádi), nak...
Kapusta na houbách
Kapusta na houbách Cibulku nakrájíme najemno, kapustu na kousky, česnek na plátky a pórek na půlkolečka. Na olej dáme osmažit cibuli, česnek a pórek do sklovita, přidáme houby s kapustou, dáme koření, osolíme a necháme dusit, až je kapusta i houby měkké pak dochutíme, přidám...
Pastýřská cuketa - recept od maminky
Pastýřská cuketa Cuketu omyjeme, neloupeme. Překrojíme napůl, dužinu vydlabeme a necháme ji bokem. Poloviny cuket uvaříme v osolené vodě cca 5 minut a necháme je odkapat. Na 1 lžíci olivového oleje mezitím orestujeme nasekanou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou šunku, přid...
Zapečená cuketa od Lidus
Zapečená cuketa od Lidus Cuketu i se slupkou nakrájíme nakolečka asi 1,5cm silná, vykrojíme přostředky. Posolíme, necháme vypotit. Zapneme troubu na 200 stupnů. Poté osušíme, posypeme grilovacím kořením. Nastrouháme špekáček, sýr, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zamícháme. P...
1 | |
Nalezeno: 65 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist