RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla kari

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla kari

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Pod pojmem kari (také karí, či anglicky curry) se rozumí směs koření a také pokrm. Kari je svým původem tamilské označení pokrmu, připomínajícího ragú, tedy kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce. V tomto významu je pojem dnes rozšířen po celé Indii. Během koloniální nadvlády však Britové začali tento pojem používat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá; když se toto koření (jichž existuje nespočet druhů) dostalo do Evropy, zůstalo toto nesprávné označení. V Indii samotné (a v celé jihovýchodní Asii) se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen pokrm, koření se říká masálá (jako kari je vyráběno výlučně pro export). Složení kořenící směsi se může velmi odlišovat. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 48 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Rajčatové chutney
Rajčatové chutney Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky,přidáme nakrájenou cibuli a česnek,rozinky a koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ocet a opět vaříme do zhoustnutí. Výborné ke grilovačce....
Recept na Květák s těstovinami
Květák s těstovinami Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, zcedíme a rozmačkáme, ale ne úplně na kaši- aby zůstaly kousky. Těstoviny uvaříme a slijeme. Na trošce oleje orestujeme rychle česnek, pak přidáme květák, smetanu, kari, podravku, sůl...
Cuketa na orientální způsob
Cuketa na orientální způsob Očištěnou cuketu zbavte jader a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na jemno, osmažte na oleji, přidejte cuketu. Osolte, opepřete, přidejte vegetu, kari, cukr a duste 10 - 15 minut. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a papriku, prolisovaný česnek a keču...
Dýňové kari - recept od maminky
Dýňové kari Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky. Na oleji si zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme dýni, květák, chilli papričku, osolíme, okořeníme římským kmínem, podlijeme vodou a va...
Cuketa s rýží - recept od maminky
Cuketa s rýží Očistíme cuketu (vyjadřincovat a oloupat)a nastrouháme ji. K nastrouhané cuketě přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli a okořeníme (moc nesolíme, protože sůl přijde do česneku). Toto těsto necháme odležet a nakrájíme si zbytek cibule a rajčata na plátky a uva...
Cuketové sabdží - recept od maminky
Cuketové sabdží Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpálené...
Nejlepší recept na Kuřecí kousky na zelenině
Kuřecí kousky na zelenině Osmahnout cibulku na olivovém oleji. Mezitím nakrájet na kousky kuřecí maso a trochu naklepat - osolit, opepřit,kari a červenou papriku. Dát na cibulku a nechat zatáhnout. Postupně přidat nakrájenou brokolici,čínské zelí,lilek, rajčata a trochu to podlít vodou. ...
Mrkev s kuřecím a brokolicí
Mrkev s kuřecím a brokolicí Na másle si zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, na ní orestujeme na kousky nakrájené maso, osolíme, zasypeme kari, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zakápneme citronovou šťávou a podlijeme vodou do výše směsi. Podle potřeby pak podléváme. Dusíme 10 ...
Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Mrkvový nákyp - absolutně zdravý Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet). Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, oliv...
Dušený celer
Dušený celer Celer oloupeme a očistíme, nakrájíme na kolečka a povaříme asi 10 minut v okyselené a osolené vodě (aby nezčernal). Na trošce oleje rozdusíme pokrájenou cibulku a posypeme lžičkou kari koření. Celer pokrájíme na proužky a přidáme do pánve k cibuli podusí...
Shakshuka (arabske leco)
Shakshuka (arabske leco) Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka). Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi kousky nakrajene papriky, oloupana a pokrajena rajcata, vegetku, sojovou omacku, rajsky protlak, smes 7 koreni, pepr...
Houbové sabdží
Houbové sabdží V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor,mletou papriku, mleté karí a mletý kmín(já doporučuji půl lžičky ode všeho),...
Cuketová čína s rýží - recept od maminky
Cuketová čína s rýží Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a dáme na olej zesklovatět. Mezitím si očistíme cuketu, kterou nakrájíme na menší kostky, tu pak přidáme k cibuli a necháme chvíli dusit. Přidáme koření a uzeninu. Pak zakapeme sojovou omáčkou. Nakonec zahustíme sola...
Nejlepší recept na Plněný celer
Plněný celer Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat. Do každého plátku opatrně nařízneme kapsu a vsuneme do něj kousky tvarůžek, popřípadě jiného sýra podle ch...
Zapečený květák na divoko
Zapečený květák na divoko Květák uvaříme do poloměkka a nasekáme na drobnější kousky. Na oleji si necháme osmahnout pokrájenou cibulku, na ní dáme květák a také ho osmahneme. Pak přidáme pokrájený salám, kapii, sójovou omáčku, kari, chilli, zázvor, opepříme, osolíme a všechno ...
Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu
Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu Brambory oloupeme (případně nové jen důkladně omyjeme) a nakrájíme na kostičky přibližně 2x2cm. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, košťál a stonky nakrájíme jako brambory. Do osolené vody dáme vařit brambory a pevnější kousky brokolice, po chvíli p...
Zadělávaná zelenina - recept od maminky
Zadělávaná zelenina Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, fazolky, překrájené brambory, bujón, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zeleniny, okořeníme, povaříme. Jako poslední přidáme nasekanou petrželku....
Zapekaná kapusta s uzeninou
Zapekaná kapusta s uzeninou Cibuľu opražíme na oleji, pridáme rascu, čierne korenie a pokrájaný kel. Podlejeme troškou vody, podusíme asi 10 min na miernom ohni. Na oleji opražíme ryžu, osolíme, pridáme kari a zalejeme vodou. Udusíme do mäkka. Potom vmiešame kukuricu. Do pekáčika dám...
Nejlepší recept na Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce
Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme a dusíme, až je dýně měkká. Pokud necháme dýni mírně rozvařit, krásně nám celý ...
Recept na Dušená cuketa k masu nebo na pečivo
Dušená cuketa k masu nebo na pečivo Cuketu pokrájíme na menší kostky a dáme na zesklovatělou cibulku, osolíme, ochutíme kari kořením, podlijeme trochou vína a rozdusíme. V průběhu dušení přidáme dostatečnou dávku česneku. Zcela vše rozdusíme, na závěr vmícháme nastrouhanou nivu a necháme...
1 |
Nalezeno: 48 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist