RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu, recepty Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu, Závin, listového, těsta,


Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g listového těsta, 300 g červené řepy - 2 středně velké kusy, 20 g cibule, 1 středně velké jablko, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce krupicového cukru, sůl, drcený kmín, malinko pepře, ocet, vejce na potření povrchu.

Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Zvětšit obrázek

Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu:
Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi např. woku rozehřejeme olej, přidáme cukr, za stálého míchání upražíme světlý karamel, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku osmahneme a přidáme nastrouhanou řepu. Osolíme, přidáme trochu vody, kmín, pepř, zakápneme octem a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Pak vmícháme jablka nakrájená na kostky a ještě chvíli dusíme, až do úplného odpaření tekutiny. Odstavíme a necháme vychlanout. Listové těsto rozválíme na obdélník, středem na délku položíme pás nádivky a těsto přes ni přehneme z obou stran. Já připravila 2 menší záviny. Dáme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trochu více předehřáté trouby a upečeme. Teplotu trouby asi po 10 - 15 minutách - po zapečení těsta, trochu snížíme a záviny dopečeme. Stupně nepíšu, mám plynovou troubu. Pak nakrájíme na řezy, podávala jsem teplé.

Poznámka k receptu na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu:
Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové. Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou. Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži. Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 19.04.2012
  • Počet porcí: 3 - 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 150 g listového těsta, 300 g červené řepy - 2 středně velké kusy, 20 g cibule, 1 středně velké jablko, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce krupicového cukru, sůl, drcený kmín, malinko pepře, ocet, vejce na potření povrchu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist