RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, recepty Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, Závin, třešňovo-krémovou, náplní, -, maďarský


Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 150 g hladká mouka 75 g máslo kurka z půlky většího citrónu trošku soli 5 lžic studené vody Náplň: 500 g třešní s peckami 100 g másla 2 vajíčka 50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí 150 g hladké mouky 100 až 150 g moučkového cukru.

Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Zvětšit obrázek

Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský:
Ze změklého másla, mouky a vody uděláme těsto. Nezapomenout citronovou kůru, opravdu je třeba ostrouhat celou půlku většího citronu. Z těsta uděláme bochánek a dáme na dvé hodinky do lednice. (Vajíčko tam není)! Třešňová hmota na plnění: Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umlete opražené mandle. Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se nám to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Těsto si rozválíme rovnou na pomoučeném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova. Řiďte se svoji troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.

Poznámka k receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský:
Nechat úplně vychladit až pak opatrně krájet. Lepší je podávat na druhý den. Šťáva z třešní vsákne do mouky v krému, takže všechno je vláčné. Recept je od mé tchýně, je to lehký moučník a já ho peču i z višněmi, ten je podle mě ještě lepší než třešňový ! Dají se použit kompotované i mražené třešně, nechte je dvě hoďky trošku rozmrznot.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 16.09.2014
  • Počet porcí: 1 závin
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Těsto: 150 g hladká mouka 75 g máslo kurka z půlky většího citrónu trošku soli 5 lžic studené vody Náplň: 500 g třešní s peckami 100 g másla 2 vajíčka 50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí 150 g hladké mouky 100 až 150 g moučkového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist