RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí, recepty Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí, Zapékané, mleté, maso, rýží, houbovou, smaženicí


Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí

Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g mletého masa - mix vepřové s hovězím, 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 20 - 50 g uzené slaniny, 1 středně velká cibule, trochu mléka dle potřeby. Na smaženici: 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony, sůl, drcený kmín, 2 - 3 vejce podle velikosti..

Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí
Zvětšit obrázek

Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí

Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí:
Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli osmahneme do sklovita. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, slaninou s cibulí a nakonec přidáme rýži, pokud je třeba přidáme trochu mléka. Měla jsem libovější maso a trochu mléka jsem přidávala. Do podušených hub s troškou drceného kmínu přidáme vejce, osolíme a za stálého mícháni necháme srazit. Měla jsem podušené a zmražené žampiony, čerstvých hub bude třeba trochu více než 200 g. Vhodný pekáček si vyložíme papírem na pečení, rozprostřeme polovinu mletého masa, jde to dobře mokrou rukou, pak dáme smaženici a zakryjeme další polovinou mletého masa. Zakryjeme buď druhým dílem pekáčku nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut, podle teploty trouby, ke konci pečení alobal odstraníme.

Poznámka k receptu na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí:
Podáváme teplé s bramborem a zeleninovým salátem nebo chutná i studené. Místo hub se dá použít i nějaká dobrá uzenina.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 18.07.2009
  • Počet porcí: 7 - 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 500 g mletého masa - mix vepřové s hovězím, 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 20 - 50 g uzené slaniny, 1 středně velká cibule, trochu mléka dle potřeby. Na smaženici: 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony, sůl, drcený kmín, 2 - 3 vejce podle velikosti.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist