RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapékané brambory jemné chuti

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapékané brambory jemné chuti, recepty Zapékané brambory jemné chuti, Zapékané, brambory, jemné, chuti


Recept na Zapékané brambory jemné chuti

Recept na Zapékané brambory jemné chuti je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Zapékané brambory jemné chuti budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg brambor 200 g anglické slaniny 500 ml mléka 1 tavený sýr (např. Apetito - 60 g) 6 lžic hladké mouky 1 lžička sladké papriky 2 lžičky sušeného česneku máslo pepř sůl.

Zapékané brambory jemné chuti
Zvětšit obrázek

Recept na Zapékané brambory jemné chuti

Recept na Zapékané brambory jemné chuti:
Brambory oškrábeme a nakrájíme je na velmi tenká kolečka (asi 2 mm). Zapékací misku vytřeme máslem a naskládáme třetinu bramborových plátků tak, aby se vzájemně částečně překrývaly. Osolíme je, posypeme dvěma lžícemi mouky (vhodné je použít sítko na čaj) a poklademe plátky slaniny. Stejným způsobem vytvoříme ještě dvě stejné vrstvy, končíme hladkou moukou. Mléko přivedeme téměř k varu a necháme v něm rozpustit tavený sýr, papriku a česnek. Dochutíme solí a pepřem a přelijeme jím brambory. Mouka na povrchu musí namočená. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.

Poznámka k receptu na Zapékané brambory jemné chuti:
Neregistrovaná Nikolo, moc mě mrzí, že jste se musela tak rozdurdit a nepovedlo se vám dobře uvařit... Recept je kdysi dávno vystřižený z časopisu Apeptit a vždy se povedl... Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky... Napříště přeju lepší volbu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané brambory jemné chuti, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 11.11.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 1 kg brambor 200 g anglické slaniny 500 ml mléka 1 tavený sýr (např. Apetito - 60 g) 6 lžic hladké mouky 1 lžička sladké papriky 2 lžičky sušeného česneku máslo pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané brambory jemné chuti, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané brambory jemné chuti - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané brambory jemné chuti

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist