RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou, recepty Zapečené špagety s boloňskou omáčkou, Zapečené, špagety, boloňskou, omáčkou


Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Zapečené špagety s boloňskou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí) 3 malinké cibule (množství záleží na vás) 2 velké stroužky česneku 200-300 ml červeného vína 1 balení špaget 1-2 plechovky krájených nebo celých rajčat (možno přidat i kupovanou omáčku - já použila Dolmio Bolognese s bazalkou) 1-2 lžíce oleje 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam) sušená bazalka oregáno majoránka sůl čerstvě namletý pepř špetka sušeného česneku možno přidat: sušená petržel nebo sušená pažitka, česneková pasta.

Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou:
Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na pánvičku s vysokými okraji. Mezitím si promíchám maso a přidám tam všechno koření a znovu pořádně promíchám. Až je cibule s česnekem hotová, přidám maso a pořádně rozdělím na malé kousíčky, nechám pořádně prohřát a propéct. Když je maso hotové, zaliji červeným vínem a nechám vybublat. Když je hotovo, přidám plechovku/y rajčat, opět nechám probublat a zredukovat na omáčku a ke konci přidám případně tu hotovou omáčku. Nechám pořádně zredukovat. Hotové špagety propláchnu a přendám do zapékací mísy a přidám hotovou omáčku, pořádně promíchám. Nastrouhám si celý sýr a cca půlku přidám do špaget s omáčkou a promíchám. Dám zapéct do trouby na cca 30-40 minut na 200°. Po 20 minutách vyndám, posypu zbytkem nastrouhaného sýru a dám dopéct na 10-20 minut, až se sýr rozpustí.

Poznámka k receptu na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou:
Když jsem tentokrát dala 2 plechovky rajčat a ještě tu omáčku (500 ml), bylo omáčky opravdu hodně, ale zase špagety nebyly suché a hezky tou omáčku nasákly a nabyly. :) S kořením v mase opravdu nešetřím a do omáčky pak přidám už jen sůl a pepř a pokud nedávám hotovou omáčku, tak i trochu sušeného česneku nebo česnekovou pastu a oregáno (dobré je i pizza koření, dodá tomu zajímavou chuť). Podáváme se sklenkou červeného vína. :) Recept je od kamarádky, která maso takto koření, ale samozřejmě chápu, že někomu se kombinace oregáno - bazalka - majoránka zdá divná, samozřejmě je možné dát i jedno z nich. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené špagety s boloňskou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 4abc4
  • Datum vložení: 25.08.2014
  • Počet porcí: min. 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí) 3 malinké cibule (množství záleží na vás) 2 velké stroužky česneku 200-300 ml červeného vína 1 balení špaget 1-2 plechovky krájených nebo celých rajčat (možno přidat i kupovanou omáčku - já použila Dolmio Bolognese s bazalkou) 1-2 lžíce oleje 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam) sušená bazalka oregáno majoránka sůl čerstvě namletý pepř špetka sušeného česneku možno přidat: sušená petržel nebo sušená pažitka, česneková pasta
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené špagety s boloňskou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist