RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu, recepty Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu, Zapečené, kuřecí, nudličky, bešamelem, sýrem,


Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu

Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 - 450 g vařených brambor, 200 - 250 g kuřecích prsou, sůl, lžíce tuku na osmahnutí masa - olej, 30 g tvrdého sýra na posypání povrchu Na bešamel: zhruba 2 lžíce Ramy v kelímku nebo másla, možno i olej, 1 plnější lžíce hladké mouky, 250 - 300 ml mléka - dle potřeby, 30 - 40 g měkkého sýra např. Apetito, kousek bujónové kuřecí kostky, sůl dle potřeby, čerstvý tymián.

Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu

Recept na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu:
Připravíme si bešamel, v rendlíku rozpustíme Ramu nebo máslo, přidáme hladkou mouku, pokud je třeba, přidáme malinko tuku nebo mouky, uděláme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metličkou zalijeme mlékem a necháme zavařit, přidáme kousek kuřecí bujónové kostky, dle potřeby dosolíme a zvolna provařujeme minimálně 15 minut, častěji promícháme. Ke konci přípravy přidáme tymián a měkký sýr, který necháme rozpustit, krátce provaříme. V této době si taky připravíme maso, ať nemáme prostoje :-)) Do zapékací misky si dáme na dno na větší kostky nakrájené vařené brambory, poklademe kuřecím masem, které jsme nakrájeli na větší nudličky, osolili a orestovali na tuku doměkka. Brambory s masem zalijeme hustějším ochuceným bešamelem se sýrem a tymiánem, povrch posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut. Čas je pouze orientační, záleží na teplotě trouby a velikosti zapékací misky. Pokud nám nahoře sýr rychleji tmavne, tak dáme alobal. Já zapékala v mini troubě, kde mám jak dolní, tak horní ohřev. Můžeme zapékat jen s bešamelem, ten si můžeme různě dochutit, taky místo mléka přidat trochu sladké smetany, ale vždy ho dobře provaříme. Připravovala jsem v jednoporcových zapékacích miskách, byla jsem v Ikei :-))

Poznámka k receptu na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu:
michsamant,jsem moc ráda, že jsi receptík využila a děkuji za krásnou fotku Taky se někdy receptu nedržím úplně přesně a trochu ho třeba pozměním nebo použiju jiné koření. O tom to vaření je

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 12.10.2009
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 400 - 450 g vařených brambor, 200 - 250 g kuřecích prsou, sůl, lžíce tuku na osmahnutí masa - olej, 30 g tvrdého sýra na posypání povrchu Na bešamel: zhruba 2 lžíce Ramy v kelímku nebo másla, možno i olej, 1 plnější lžíce hladké mouky, 250 - 300 ml mléka - dle potřeby, 30 - 40 g měkkého sýra např. Apetito, kousek bujónové kuřecí kostky, sůl dle potřeby, čerstvý tymián
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené kuřecí nudličky s bešamelem a sýrem na tymiánu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist