RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové, recepty Zapečené houby podle paní Šejbalové, Zapečené, houby, podle, paní, Šejbalové


Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové

Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové je zařazen v kategorii houby. K přípravě Zapečené houby podle paní Šejbalové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10-15 žampionů (nebo jiných hub-viz poznámka, hlavičky a nožičky), asi 150 g různých zbytků masa či uzenin, asi 150 g různých tvrdých sýrů vhodných ke strouhání(zbytky), 1-2 stroužky česneku (podle chuti), trochu petrželky, sádlo na vymazání pekáče, sůl, pepř, (vajíčko)..

Zapečené houby podle paní Šejbalové
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové

Recept na Zapečené houby podle paní Šejbalové:
Houbám vykroutíme nožičky (dáme je stranou) a hlavičky vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak připravíme náplň: Do misky nakrájíme nadrobno zbytky masa nebo uzenin, nasekáme nadrobno nožičky žampionů, nastrouháme zbytky sýra, rozetřeme či prolisujeme česnek, nadrobno nasekáme petrželku, přisolíme, opepříme dle chuti a všechno promícháme. Kdo chce, může přidat vajíčko, aby směs lépe vázala (není nutné). Naplníme hlavičky hub vrchovatě, že budeme mít skoro kuličky. Naskládáme je do pekáčku hodně vymazaného sádlem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 200°C asi 20 minut přikryté, aby se všechno propeklo, pak pekáček odkryjeme, můžeme zakápnout trochou vody pro šťávu a asi 10 minut dopečeme do zlatova.

Poznámka k receptu na Zapečené houby podle paní Šejbalové:
Podává se s vařeným bramborem, brkaší nebo s chlebem či pečivem. Paní Jiřina Šejbalová (1905-1981, významná česká herečka) byla znamenitá a vyhlášená kuchařka. Zejména za II. svět. války za ní chodila řada kolegů-herců a jiných kumštýřů se dobře nadlábnout. Potravin byl obecně nedostatek a tak paní Šejbalová musela hodně improvizovat a zužitkovat veškeré zbytky v kuchyni a použít, co zahrada a příroda dala. Tento recept byl kdysi uveřejněn v malé kuchařce od J. Šejbalové z poválečné doby, kterou jsem objevil a koupil ve venkovském antikvariátu. Bohužel jsem jí někomu půjčil... Místo žampionů jdou samozřejmě použít malé plodnice bedel nebo i "masáků" (jsou i chuťově lepší než žampasy). "Masáci" jsou jedlé muchomůrky růžovky. Ale POZOR!!! Sběr těchto hub je opravdu pro znalce pro riziko možnosti záměny s jinou jedovatou houbou či muchomůrkou! Kdo bezpečně nerozpozná bedlu nebo "masáka", ať si raději koupí bílé žampiony v supermarketu. Já to taky občas dělám... Nechte si šmakovat!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené houby podle paní Šejbalové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ejajama
  • Datum vložení: 30.04.2013
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 10-15 žampionů (nebo jiných hub-viz poznámka, hlavičky a nožičky), asi 150 g různých zbytků masa či uzenin, asi 150 g různých tvrdých sýrů vhodných ke strouhání(zbytky), 1-2 stroužky česneku (podle chuti), trochu petrželky, sádlo na vymazání pekáče, sůl, pepř, (vajíčko).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené houby podle paní Šejbalové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené houby podle paní Šejbalové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené houby podle paní Šejbalové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist