RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené brambory - "svobodné"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené brambory - "svobodné", recepty Zapečené brambory - "svobodné", Zapečené, brambory, -, "svobodné"


Recept na Zapečené brambory - "svobodné"

Recept na Zapečené brambory - "svobodné" je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Zapečené brambory - "svobodné" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg brambor - neloupané cca 4-5 cm širokého špeku (nejlepší prodávají v albertu) 2 ks kuřecích prsíček 10-15 dkg Anglické slaniny (plátky) 5 velkých stroužků česneku 1 velká cibule půl litru mléka voda, případně olej, pepř ml.černý, sůl, pažitka (čerstvá nebo sušená).

Zapečené brambory -
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené brambory - "svobodné"

Recept na Zapečené brambory - "svobodné":
Nejdříve nakrájejte špek na drobnější kostičky, nakrájejte cibuli na kostičky a jeden stroužek česneku na plátky, kuřecí prsíčka také na drobné .. cca 1-2cm velké kostičky. Pokud chcete použít trochu oleje, tak můžete, ještě doporučuji použít půl lžíce prasečího sádla (nejlépe z masny, ne z obchoďáku) a dejte restovat slaninku. Než začne hnědnout, přidejte cibuli a česnek, porestujte a přidejte kuřecí, trošku prosolte. Kuřecí by mělo být propečené, měli by jste tam vidět hnědé strany, pak vypněte a nechte na plotně. Nachystejte si pekáč, hlubší. Nakrájejte brambory ve šlupce na max. půl cm kolečka a klaďte na vymaštěný pekáč .. cca na dvě vrstvy, pak poklaďte anglickou slaninu, další vrstva brambor a na to dejte směs z pánvičky, pak další vrstvy brambor, prostě, tak jak se vám to tam vleze. Nachystejte si do mísy, mléko, dejte podle potřeby sůl, pepř, jak to máte rádi, 1 polévková lžíce pažitky a slisovaný zbytek česneku, co vám zbyl. Podle hloubky pekáče přidejte do mísy vodu a nebo můžete použít čistě jen mléko, nebo přidat smetanu. Polejte touto směsí pekáč, směs by měla být viditelná, ale brambory by neměly být úplně celé potopené, pak na to naklaďte pár kousků anglické slaniny, přikryjte alobalem a dejte do trouby, kterou nastavte na 280 stupňů. Brambory do sebe nacucají směs a zároveň se tak povaří .. cca po 20-ti minutách vyzkoušejte, jestli jsou měkké, čili jak budou měkké, sundejte alobal, snižte teplotu cca na 250 a propečte nahoře slaninku a nejlépe i brambory, které jsou nahoře. Podle chuti můžete přidat před koncem i eidam plátky ..

Poznámka k receptu na Zapečené brambory - "svobodné":
Tyhle brambory miluje moje rodina, svobodné jsou proto, protože si můžete s nimi tzv. hrát, přidat si co chcete, to co máte rádi, někdy přidávám k restovanému masu i mraženou zeleninu .. nejčastěji hrášek .. můžete zaměnit kuřecí za vepřové a nebo tam nedát žádné a je to vhodné i pro vegetariány, můžete ke konci dát plátečky nivy, nebo sýr, jaký máte rádi. Fotku přidám, jak to bude na talíři :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory - "svobodné", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Podle chuti a potřeby
  • Datum vložení: 07.03.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 2 kg brambor - neloupané cca 4-5 cm širokého špeku (nejlepší prodávají v albertu) 2 ks kuřecích prsíček 10-15 dkg Anglické slaniny (plátky) 5 velkých stroužků česneku 1 velká cibule půl litru mléka voda, případně olej, pepř ml.černý, sůl, pažitka (čerstvá nebo sušená)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory - "svobodné", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory - "svobodné" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory - "svobodné"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist