RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zamilovaný medovník

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zamilovaný medovník, recepty Zamilovaný medovník, Zamilovaný, medovník


Recept na Zamilovaný medovník

Recept na Zamilovaný medovník je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Zamilovaný medovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto: 45 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1 vejce, 1,5 lžičky jedlé sody, 3 vrchovaté lžíce medu, 4 lžíce smetany, 1 lžička kakaa krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g - salko (plechovku vaříme den předem 1 a čtvrt hodiny v papiňáku), 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla sirup: 4,5 lžíce cukru krystal, 1,5 dl převařené vody, 75 ml rumu.

Zamilovaný medovník
Zvětšit obrázek

Recept na Zamilovaný medovník

Recept na Zamilovaný medovník:
těsto: Nad párou v misce šleháme máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Do mísy vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na 1/2 hodiny. Těsto rozdělíme na 5 kousků. Těsto máme pořád zabalené aby neoschlo. Na pečícím papíře si vyválíme placku asi 2-3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta dáváme stranou a pak z nich uděláme placku, kterou použijeme na ozdobení. Vykrojené kolo si s papírem přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 4 minuty. Upečené kolo necháme vystydnout na papíře. Takto upečeme i zbylá kola. krém: Vše utřeme dohromady a dáme do lednice na chvilku ztuhnout. Spodní placku potřeme sirupem jenom zvrchu, natřeme krém a než přiložíme další plasku, potřeme ji zespodu sirupem a po přiložení i zvrchu. Takhle dámme na sebe všech 5 placek. Krémem namažeme i vršek a strany. Rozsekáme 3 dkg vlašských ořechů a 5 dkg upečené placky a posypeme strany a vršek medovníku. Necháme uležet 24 hodin.

Poznámka k receptu na Zamilovaný medovník:
je to sice náročnější recept, ale výsledek stojí fakt za to :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zamilovaný medovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hanca
  • Datum vložení: 01.09.2009
  • Počet porcí: 3 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: těsto: 45 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1 vejce, 1,5 lžičky jedlé sody, 3 vrchovaté lžíce medu, 4 lžíce smetany, 1 lžička kakaa krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g - salko (plechovku vaříme den předem 1 a čtvrt hodiny v papiňáku), 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla sirup: 4,5 lžíce cukru krystal, 1,5 dl převařené vody, 75 ml rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zamilovaný medovník, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zamilovaný medovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zamilovaný medovník

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist