RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka, recepty Zámecké brambory od Oty Jiráka, Zámecké, brambory, od, Oty, Jiráka


Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka

Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Zámecké brambory od Oty Jiráka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg syrových brambor, 100 g anglické slaniny, 2 PL olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužků česneku, 2 zakysané smetany, sůl, pepř, máslo na vymazání a 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu.

Zámecké brambory od Oty Jiráka
Zvětšit obrázek

Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka

Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka:
Na ol.oleji si opečeme anglickou slaninu, přidáme na 1/2 měsíčky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. V míse si smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájíme (já to dělám na V-krouhači) na 2-3 mm silné plátky. Zapékací nádobu si vymažeme máslem. Na dno dáme 1. vrstvu brambor, osolíme opepříme a posypeme 1/2 množství opečené cibule se slaninou. Na to nandáme 1/2 množství zakysané smetany s česnekem. Dáme 2. vrstvu brambor a na ni sůl, pepř, druhou 1/2 cibule se slaninou a druhou 1/2 smetany s česnekem. Končíme vrstvou brambor, osolíme opepříme a pokapeme ol. olejem. Pečeme v předehřáté trobě na 200°C cca 1,5 hod. PŘIKLOPENÉ !!! a pak ještě cca 20 min. odklopené. Pokud nemáme zapékací nádobu s poklicí použijeme alobal. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Zámecké brambory od Oty Jiráka:
Tento recept jsem viděla před pár lety v Mňam Prima vařečce, kde ho dělal herec Ota Jirák. Dělám vždy z dvojité dávky, protože manžel chodí kolem hrnce celé odpoledne a postupně ujídá. Na druhý den většinou nezbyde nic.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zámecké brambory od Oty Jiráka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Paprika
  • Datum vložení: 14.07.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 1 kg syrových brambor, 100 g anglické slaniny, 2 PL olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužků česneku, 2 zakysané smetany, sůl, pepř, máslo na vymazání a 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zámecké brambory od oty jiráka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zámecké brambory od Oty Jiráka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zámecké brambory od Oty Jiráka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist