RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Základní cheesecake

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Základní cheesecake, recepty Základní cheesecake, Základní, cheesecake


Recept na Základní cheesecake

Recept na Základní cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Základní cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g ricotty 525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.) - dávám 3x Philadelphia 175g= 525g, ale můžeš dát klidně míň 260 g krupicového cukru (kdo rád sladší - může dát víc) 4 vejce 1 a 1/2 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio) - 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu či prášku z vanilkových lusků můžeme přidat maliny, ostružiny, nasekanou bílou čokoládu, atd. Na korpus: ca 200 g máslových sušenek (například Opavia) 50 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy.

Základní cheesecake
Zvětšit obrázek

Recept na Základní cheesecake

Recept na Základní cheesecake:
Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou. Připrav korpus: sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího igelitového sáčku a za použití válečku či paličky rozdrť. Přidej máslo a zpracuj, aby se vše spojilo. Vymaž dortovou formu (nejlépe o průměru 20-23 cm) a dno vylož pečicím papírem. Do formy natlač stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dej chladit. V míse či robotu dohladka zpracuj ricottu a smetanový sýr. Přidej cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehej(popř. přidej maliny a bílou čokoládu, apod. a lehounce promíchej), směs nanes na připravený korpus. Peč 70-80min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nech vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.

Poznámka k receptu na Základní cheesecake:
Recept mám z apetitu - tuším z roku 2008, upravila jsem si ho podle svého.. Kdo ochutná, zamiluje si ho :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Základní cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cvingerka (Jana)
  • Datum vložení: 17.11.2011
  • Počet porcí: 8-10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 500 g ricotty 525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.) - dávám 3x Philadelphia 175g= 525g, ale můžeš dát klidně míň 260 g krupicového cukru (kdo rád sladší - může dát víc) 4 vejce 1 a 1/2 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio) - 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu či prášku z vanilkových lusků můžeme přidat maliny, ostružiny, nasekanou bílou čokoládu, atd. Na korpus: ca 200 g máslových sušenek (například Opavia) 50 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na základní cheesecake, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Základní cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Základní cheesecake

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist