RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem, recepty Základ na "husté" polévky - krok za krokem, Základ, na, "husté", polévky, -, krok, za, krokem


Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem

Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Základ na "husté" polévky - krok za krokem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
základ: 3 PL másla nebo sádla (v nouzi může být i olej), 1 velká mrkev, 1/2 menšího syrového celeru (dle chuti), 1 větší cibuli, 1 větší bramboru 5-6 PL hl.mouky, min. 1L vody, sůl (Podravku, Harmonii chuti) nebo 1 masox (1 masox = 1L vody) suroviny podle toho, jakou budeme dělat polívku: luštěninovou: 2 hrsti fazole nebo čočky (namočte přes noc do studené vody), 2-3 střední brambory, 4x česnekové stroužky (množtví podle chuti) majoránku dle chuti, pepř dle chuti 1 PL normálního octu (dává se úplně až na konec, až je vše uvařeno!) zeleninová: různou (i mraženou) zeleninu dle chuti, 2-3 brambory 3 česnekové stroužky (množství podle chuti), majoránku, pepř.

Základ na
Zvětšit obrázek

Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem

Recept na Základ na "husté" polévky - krok za krokem:
Na hrubém struhadle si nastrouháme mrkev a celer a zvlášť bramboru. Je možné použít i mraženou směs pod svíčkovou a mít tyto suroviny jen nakrájené na kostičky(ale pořádně rozmrazit!! než budete restovat), najemno nakrájíme cibuli. Ve větším hrnci rozpustíme 3 PL másla nebo sádla (oleje) a orestujeme mrkev, celer a později přidáme cibulku s bramborou, necháme tak 3 min., než cibulka zezlátne, promícháváme. Stáhneme plamen (nebo snížíme stupeň) a zaprášíme pomalu a přiměřeně moukou (asi ty 2-3 PL) a pořádně rychle rozmícháme, aby se nám nedělaly hrudky (když se uděljí, ponorný mixér nebo šlehací metlička to napraví). Jakmile máme tuto zásmažku, tak pomalu za míchání vléváme vodu. Nejlépe vlažnou až teplou, studená by nám jíšku srazila. Pořádně rozmícháme. Přidáme sůl (Harmonii chuti, Podravku) nebo ještě lépe masox a potom suroviny podle druhu polévky. A vaříme do změknutí surovin. Pokud se nám zdá polévka řídká, tak teď na závěr si vývar více zahustíme tak, že rozmícháme ZVLÁŠŤ v hrníčku trochu hladké mouky s vývarem z hrnce, pořádně rozmícháme a za stálého míchání vývaru vlijeme PO TROCHÁCH zpátky do hrnce. POZOR na to, aby se to tam nehrklo najednou. Musí se po trochách a míchat a míchat a podle toho jak to bude houstnout (to houstnutí chvilku trvá), tak buď ještě trochu přilijeme nebo to necháme tak. Když se stane, že to je moooc hustý, tak jednodušše přilijeme vodu. Ochutnejte, jestli je dost slaná, popř. dochuťte solidlem. Všechno tohle necháme ještě tak cca 10 minut povařit (kvůli mouce). Pokud děláme luštěninovou polévku, tak teprve v této fázi (po zahuštění) přichutíme obyčejným octem.

Poznámka k receptu na Základ na "husté" polévky - krok za krokem:
Česnek můžete do polévky jak namačkat, tak i nechat pouze stroužky, záleží na tom, jak pikantní to chcete mít a jak to kdo má rád. Po uvaření se dá vytáhnout z hrnce ven. Všechnu zeleninu kořenovou krájejte na jemno či strouhejte na hrubém struhadle, rychleji se uvaří a pustí více aroma. Je to základ, s kterým jsem začínala, tak se omlouvám všem zkušenějším kuchařkám. a doufám, že jsem na nic nezapomenula. :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Základ na "husté" polévky - krok za krokem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: michelle76
  • Datum vložení: 21.10.2010
  • Počet porcí: cca 3 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: základ: 3 PL másla nebo sádla (v nouzi může být i olej), 1 velká mrkev, 1/2 menšího syrového celeru (dle chuti), 1 větší cibuli, 1 větší bramboru 5-6 PL hl.mouky, min. 1L vody, sůl (Podravku, Harmonii chuti) nebo 1 masox (1 masox = 1L vody) suroviny podle toho, jakou budeme dělat polívku: luštěninovou: 2 hrsti fazole nebo čočky (namočte přes noc do studené vody), 2-3 střední brambory, 4x česnekové stroužky (množtví podle chuti) majoránku dle chuti, pepř dle chuti 1 PL normálního octu (dává se úplně až na konec, až je vše uvařeno!) zeleninová: různou (i mraženou) zeleninu dle chuti, 2-3 brambory 3 česnekové stroužky (množství podle chuti), majoránku, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na základ na "husté" polévky - krok za krokem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Základ na "husté" polévky - krok za krokem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Základ na "husté" polévky - krok za krokem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist