RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou, recepty Zajíc na smetaně se zeleninou, Zajíc, na, smetaně, , se, zeleninou


Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou

Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Zajíc na smetaně se zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Zadní stehna ze zajíce 2 kusy podle velikosti asi 750 až 900 g 200 g uzené slaniny /prorostlá je lepší/ 1 lžíce sádla /pokud možno domácí/ 1 střední cibule kořenová zelenina dle libosti /více zeleniny, více omáčky/ dávám 2+2 a celer polovinu pepř 15 kuliček, nové koření 6 kuliček, 1 velký bobkový list nebo 2 menší čerstvě mletý pepř / v množství jak je ctěná libost/ tymián sušený 2 čajové lžičky masový vývar cca 750 ml - 1 kostka 1 lžíce octa 250 ml smetany na vaření / sladká 10% / l lžička hořčice.

Zajíc na smetaně  se zeleninou
Zvětšit obrázek

Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou

Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou:
Maso odblaníme a vyřežeme z kloubu mezi stehnem a nohou tukový váček.Je v kloubu /žlutě zbarven/ a velikost asi 1 cm. Foto !Zajíc bude chutnější a nebude tak velmi cítit divočinou. Zajíce hustě prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem. Do velikého pekáče dáme zbytek slaniny na kostičky a sádlo a pomalu opekáme, když nám slaninka zlátne, přidáme nejdřív jedno stehno, opečeme a potom druhé. Když jsou opečená z obou stran, přidáme nakrájenou cibulku. Chvilku opečeme, přidáme nakrájenou zeleninu. Asi 8 minut spolu opékáme. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř kuličky a stehna posypeme každé lžičkou tymiánu. Na každé stehno dáme půl veliké polévkové lžíce octu. Podlijeme připraveným vývarem do půlky masíčka a dáme poklici a pečeme na 180°C. Kontrolujeme a otáčíme každou půlhodinku a přidáváme vývar nebo vodu. Když nám jde maso od kosti, vybereme z trouby. Pekáč neotvíráme ! Necháme skoro hodinku v klidu. Potom maso vybereme a vykostíme, vybereme bobkové listy a všechno ostatní i s kořením ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu a okamžitě vrátíme maso do pekáče s omáčkou. Ohřejeme. Podáváme s jakýmkoli knedlíkem, kromě koupeného. Kdo chce, muže dát do omáčky i kyselou smetanu, ta je v původním receptu a lžičku cukru a také hořčici a citronovou šťávu !

Poznámka k receptu na Zajíc na smetaně se zeleninou:
Pokud potřebujete masíčko vykostit ještě horké, držte ho zakryté talířem, nebo se vysuší! Recept je z knihy Jany Horecké "Velká obrazová kuchařka" a je mírně upraven.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zajíc na smetaně se zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 29.12.2012
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Zadní stehna ze zajíce 2 kusy podle velikosti asi 750 až 900 g 200 g uzené slaniny /prorostlá je lepší/ 1 lžíce sádla /pokud možno domácí/ 1 střední cibule kořenová zelenina dle libosti /více zeleniny, více omáčky/ dávám 2+2 a celer polovinu pepř 15 kuliček, nové koření 6 kuliček, 1 velký bobkový list nebo 2 menší čerstvě mletý pepř / v množství jak je ctěná libost/ tymián sušený 2 čajové lžičky masový vývar cca 750 ml - 1 kostka 1 lžíce octa 250 ml smetany na vaření / sladká 10% / l lžička hořčice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zajíc na smetaně se zeleninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zajíc na smetaně se zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zajíc na smetaně se zeleninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist