RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Voňavý rýžový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Voňavý rýžový koláč, recepty Voňavý rýžový koláč, Voňavý, rýžový, koláč


Recept na Voňavý rýžový koláč

Recept na Voňavý rýžový koláč je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Voňavý rýžový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 255g hladké mouky 125g másla 100g cukru moučka 2 lž studeného mléka či vody 2 větší žloutky kůra z jednoho citronu nastrouhaná najemno 1 lž vanilkové esence Na náplň: 325g rýže na rizoto či obyč kulatozrnné 3 lž pískového cukru 55g másla 2 vanilkové lusky kůra ze tří pomerančů 1 litr plnotučného mléka 1 sklenice bílého vína 3 větší vejce 2 lž moučkového cukru.

Voňavý rýžový koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Voňavý rýžový koláč

Recept na Voňavý rýžový koláč:
Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28cm. Na křehké těsto nejprve utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci, citronovou kůru a žloutky. Nejlépe to jde rukou. Až směs vypadá jako hrubá drobenka, přidáme vodu nebo mléko a prohněteme, až těsto drží tvar. S hnětením se to ovšem nesmí přehnat, těsto má být lehce drobivé a křehké. Proto se nesnažte o jakousi elasticitu. Zabalte je do folie či mikr. sáčku a nechejte alespoň na hodinu odpočinout v chladničce. Chlazení je v tomto receptu důležité. Po vytažení z lednice těsto rozválejte a vložte do formy. Povytáhněte těsto až ke ktajům. Předehřejte troubu na 180 a pečte korpus lehce do zlatava, trvá to asi 12 minut. Vyjměte formu z trouby a zesilte ji na 200. Na přípravu náplně si vezměte vyšší kastrol nejlépe se silnějším dnem. Rozpustte máslo a přihoďte k němu zrníčka ze dvou vanilkových lusků a pomerančovou kůru a chvilku prosmahněte(dokud nezačne krásně lákavě vonět). Pak přisypte rýži s cukrem, promíchejte a nalijte víno. Míchejte a až se odvaří, přilívejte po naběračkách mléko, vždy rýži jemně míchejte a počkejte s další várkou mléka až co se ta první vstřebá. Rýže nebude zcela měkká-dojde v troubě. Nechte kaši chvilku chladnout a pak vmíchejte vejce. Hotový rýžový puding navršte na předpečený korpus, zaprašte moučkovým cukrem a vložte do trouby asi na dvacet minut, dokud hezky nezezlátne. Hotový chutná nejlépe s créme fraiche a posypaný kůrou z citromu či pomeranče. (pomeranč lepší).

Poznámka k receptu na Voňavý rýžový koláč:
Créme fraiche si bez velké námahy připravíte doma - vylijte 250 ml smetany s min30 procenty tuku do misky a přidejte dvě lžíce podmáslí. Nechejte bez míchání stát 24hodin při pokojové teplotě a vuolalá, francouzská "zakysaná smetana" je na světě. Před podáváním je dobré ji vychladit v lednici (kde vydrží jako čerstvá několik dní). Recept mám z časopisu Apetit, fotku dodám až budu péct. Dneska mi ho muž snědl rychlostí blesku, takže jsem fotečku nestihla. Ale mohu ho doporučit, je to zase něco "trošku jiného"...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý rýžový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lovie
  • Datum vložení: 25.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: Na těsto: 255g hladké mouky 125g másla 100g cukru moučka 2 lž studeného mléka či vody 2 větší žloutky kůra z jednoho citronu nastrouhaná najemno 1 lž vanilkové esence Na náplň: 325g rýže na rizoto či obyč kulatozrnné 3 lž pískového cukru 55g másla 2 vanilkové lusky kůra ze tří pomerančů 1 litr plnotučného mléka 1 sklenice bílého vína 3 větší vejce 2 lž moučkového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý rýžový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý rýžový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý rýžový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist