RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem, recepty Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem, Voňavý, bylinkový, králík, bílým, vínkem


Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem

Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Králičí díly 4 ks (stehna, hřbet), sůl, kmín celý 1 lžička, tymián čerstvý 2 snítky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý 1 snítka (1/2 lžičky), olej 2 lžíce, cibule žlutá 4 ks, víno bílé suché 2 dcl, voda na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle potřeby šťávy)..

Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Zvětšit obrázek

Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem

Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem:
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme. Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí i jen pár hodin. Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Odpočaté maso si vložíme do pekáčku, obložíme jen nahrubo nakrájenou cibulí a nezakrytý pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Maso necháme v troubě do zatáhnutí (zešednutí) a podlijeme jej horkou vodou (do 2/3 výšky masa). Přilijeme ještě 1 dcl vína. Králičí díly pečeme tzv. masem dolů, aby zůstalo po upečení krásně šťavaté. Troubu ztlumíme na 175 - 180°C, pekáček přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí 1 - 1 a 1/2 hod. Maso během pečení přeléváme vypečenou šťávou, popř.lehce podléváme vodou a ze stěn pekáčku seškrabujeme do šťávy přípečky (pro lepší barvu výsledné šťávy). Maso asi 15 min. před dopečením otočíme masem nahoru a necháme ho bez poklice dojít do barvy. Měkké maso vyjmeme stranou na talíř a uchováváme v teple. Pekáček se šťávou vložíme zpět do trouby, vypečeme jí na tuk, zasypeme moukou, pečlivě zarestujeme a podlijeme vodou (studenou). Vše dobře metličkou prošleháme, a necháme v troubě asi 15 min. "provářet". Poté do šťávy oškrábeme přípečky ze stěn pekáčku a šťávu přecedíme přes jemný cedník do kastrolu. Do šťávy přilijeme zbytek vína, dle chuti jí dosolíme a můžeme přidat pár lístků použitých bylinek. Necháme jí ještě 5 - 10 min. pomalu provářet, aby se nám vytvořil glanc. Ke králíkovi se hodí bramborové knedlíky i vařené brambory. Já jsem podávala s bram. knedlíky a tymiánovým zelím.

Poznámka k receptu na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem:
Králičí maso máme moc rádi a protože máme přístup k domácímu chovu, tak je rádi přizpůsobujeme našim chutím. Já jsem ke králíkovi přidala i kus bůčku, jelikož jel manžel na pár dní pryč, tak aby měl něco s sebou a já nemusela péct nadvakrát. Recept na tymiánové zelí je tady http://www.toprecepty.cz/recept/23850-tymianove-ze....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 28.12.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Králičí díly 4 ks (stehna, hřbet), sůl, kmín celý 1 lžička, tymián čerstvý 2 snítky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý 1 snítka (1/2 lžičky), olej 2 lžíce, cibule žlutá 4 ks, víno bílé suché 2 dcl, voda na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle potřeby šťávy).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý bylinkový králík s bílým vínkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist