RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Višňovo-smetanový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Višňovo-smetanový dort, recepty Višňovo-smetanový dort, Višňovo-smetanový, dort


Recept na Višňovo-smetanový dort

Recept na Višňovo-smetanový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Višňovo-smetanový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 250g hl. mouky, 125g cukru, 1 balíček van. cukru, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 150ml oleje, 75ml mléka, 1 lžička kakaa Náplň: 500ml smetany ke šlehání, 250g tvarohu, 100g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, višňový kompot Dále: 1 balíček čirého dortového želé, 250ml šťávy z kompotu.

Višňovo-smetanový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Višňovo-smetanový dort

Recept na Višňovo-smetanový dort:
Na těsto důkladně promícháme (vyšleháme) všechny suroviny kromě kakaa. Dvě třetiny těsta dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Dobře okapané višně rovnoměrně naskládáme na těsto, na okrajích ponecháme asi 1 cm volné místo. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těsto nalijeme na višně a uhladíme. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35-40 minut. Na náplň si ušleháme smetanu do tuha. Smícháme tvaroh s oběma cukry a připravíme želatinový ztužovač podle návodu na oblae se 100ml vlažné vody a vmícháme ho do tvarohového krému. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Krém natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Z dortového želé a šťávy z kompotu připravíme podle návodu želé. Horké želé nalijeme na tvarohovo-smetanový krém a dort dáme na 2-3 hodinky vychladit do ledničky. Poté uvolníme okraj dortové formy a podáváme.

Poznámka k receptu na Višňovo-smetanový dort:
Na želé je možno použít samozřejmně i červené želé a vodu. Višňový kompot však dá želé úplně jinou barvu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Višňovo-smetanový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
  • Datum vložení: 29.08.2009
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 250g hl. mouky, 125g cukru, 1 balíček van. cukru, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 150ml oleje, 75ml mléka, 1 lžička kakaa Náplň: 500ml smetany ke šlehání, 250g tvarohu, 100g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, višňový kompot Dále: 1 balíček čirého dortového želé, 250ml šťávy z kompotu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na višňovo-smetanový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Višňovo-smetanový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Višňovo-smetanový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist