RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vinné listy na grilu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vinné listy na grilu, recepty Vinné listy na grilu, Vinné, listy, na, grilu


Recept na Vinné listy na grilu

Recept na Vinné listy na grilu je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Vinné listy na grilu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
listy vinné révy (asi 35 kusů) 2 lžíce vinného octa 1 lžička soli 1 střední cibulka 1,5 lžíce olivového oleje 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů 1 lžíce nasekané máty 1 lžíce nasekané petrželové nati 1 velký drceného stroužek česneku sůl, pepř, špetka římského kmínu 100 g čerstvého sýra (Lučina, kozí atd.) 150 g pohanky asi 200 – 250 ml zeleninového vývaru Dip: 200 g zakysané smetany, 2 lžičky nasekané čerstvé máty, sůl, 1 stroužek drceného česneku (vše smíchat).

Vinné listy na grilu
Zvětšit obrázek

Recept na Vinné listy na grilu

Recept na Vinné listy na grilu:
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal centimetr nad ni. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak přiklopíme pokličkou a pohanku necháme dojít. Sušené brusinky namočíme do vařící vody a necháme je 30 minut bobtnat. Pak vodu slijeme a brusinky nakrájíme na drobné kousky. Ořechy opražíme nasucho, až začnou vonět. Vychladlou pohanku smícháme s petrželí, mátou, brusinkami, ořechy, česnekem, cibulkou osmaženou dozlatova čerstvým sýrem a solí, až vznikne kompaktní hmota. Tou pak plníme listy, které otočíme rubovou stranou k sobě. Na každý list položíme lžičku směsi, po stranách zahneme a pak směrem od sebe rolujeme. Nakonec spíchneme párátkem. Na středně rozpáleném grilu potřeném lehce tukem grilujeme vinné závitky z každé strany asi 5 minut. Podáváme s dipem ze zakysané smetany a grilovaným pečivem potřeným bylinkovým máslem.

Poznámka k receptu na Vinné listy na grilu:
Dani, pěkný recept i foto - ta náplň by se také dala obměnit bulgurem nebo ovesnými vločkami předem namočenými v bujonu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinné listy na grilu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 15.10.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: listy vinné révy (asi 35 kusů) 2 lžíce vinného octa 1 lžička soli 1 střední cibulka 1,5 lžíce olivového oleje 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů 1 lžíce nasekané máty 1 lžíce nasekané petrželové nati 1 velký drceného stroužek česneku sůl, pepř, špetka římského kmínu 100 g čerstvého sýra (Lučina, kozí atd.) 150 g pohanky asi 200 – 250 ml zeleninového vývaru Dip: 200 g zakysané smetany, 2 lžičky nasekané čerstvé máty, sůl, 1 stroužek drceného česneku (vše smíchat)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinné listy na grilu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinné listy na grilu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinné listy na grilu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist