|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkouRecept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 cca 350g vinné klobásy (na 4 akorátní šnečky =))  cca 300g kysaného zelí  3 menší až střední cibule  4 stroužky česneku nakrájené na plátky  pivo (lila jsem a upíjela od oka)  1 slabá polévková lžíce sádla  1 polévková lžíce třtinového cukru  1 čajová lžička červeného vinného octu  olej, pepř    - bramborová kaše.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkouRecept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou:Troubu jsem dala rozehřát na 190°C.  Klobásku jsem si rozdělila na 4 díly, zavinula je do pevných šneků a spíchla krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu doporučuji před propichováním namočit do vody kvůli pečení).  Cibuli jsem nakrájela na měsíčky, osmahla na oleji, dokud nezměkla a nechytla trošku barvu. Podlila jsem ji troškou vody (cca 2-3 polévkové lžíce), promíchala a zaprášila cukrem a nechala rozpustit.   V pekáčku jsem smíchala kysané zelí, z nějž jsem vymačkala tekutinu, většinu cibule (trochu jsem nechala na konec na ozdobu), lžíci sádla, plátky česneku a trochu pepře. Rozprostřela jsem zelnou směs po pekáči, nahoru položila klobásové šneky, podlila asi 1dcl piva (deci do pekáče, lok do sebe) a dala do trouby. Popravdě jsem moc nehleděla na čas. Koukala jsem se, jakou dostávají barvu, po čase jsem je obrátila, aby chytly barvu i zespodu (bohužel mi klobásky popraskaly), a pak jsem je zase obrátila zpátky. Když se mi zdálo, že je třeba, podlila jsem je trochou piva a promíchala zelí. Až měly pěknou opečenou barvu, vypnula jsem troubu. Mohly se péct cca 30minut.  Servírovala jsem s bramborovou kaší, která byla naprosto skvělá v kombinaci se sladkokyselým zelím, a navrch jsem dala ještě trošku ohřáté karamelizované cibulky.
 
 Poznámka k receptu na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou:
 http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/04/vinna-kl...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Kaczik                      Datum vložení: 18.06.2014                      Počet porcí: 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: cca 350g vinné klobásy (na 4 akorátní šnečky =))  cca 300g kysaného zelí  3 menší až střední cibule  4 stroužky česneku nakrájené na plátky  pivo (lila jsem a upíjela od oka)  1 slabá polévková lžíce sádla  1 polévková lžíce třtinového cukru  1 čajová lžička červeného vinného octu  olej, pepř    - bramborová kaše |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |