RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Větrníky ze dvou těst

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Větrníky ze dvou těst, recepty Větrníky ze dvou těst, Větrníky, ze, dvou, těst


Recept na Větrníky ze dvou těst

Recept na Větrníky ze dvou těst je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Větrníky ze dvou těst budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na sušenky: 180 g hnědého cukru 130 g studeného másla pokrájeného na kostičky 40 g mletých mandlí 150 g hladké mouky špetka soli Odpalované těsto na větrníky: 200 ml vody 100 g másla 100 g hladké mouky 3 velká nebo 4 menší vejce špetka soli Náplň: 400 ml šlehačky cukr moučka podle chuti.

Větrníky ze dvou těst
Zvětšit obrázek

Recept na Větrníky ze dvou těst

Recept na Větrníky ze dvou těst:
Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a odolejte pokušení přidat do ní vajíčko). Drobenku rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru na 3-4 mm plát. Teď už by mělo "těsto" držet tvar. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 5 cm, uložte je na pečícím papíru do ledničky. V kastrůlku přiveďte k varu vodu s máslem a špetkou soli, přisypte mouky a asi minutu míchejte, dokud se těsto nespojí v celek, který se odlepuje od stěn. Nechte zchladnout, občas zamíchejte. Do vlažného těsta po jednom přidávejte vajíčka, vždy zamíchejte a počkejte, až se těsto spojí - klidně elektrickým šlehačem na nejmenší obrátky. Na pečícím papírem vyložený plech tvořte dvěma lžičkami dál od sebe hromádky z odpalovaného těsta a na každou hromádku položte vychlazené neupečené kolečko ze sušenkového těsta. Pečte 20-30 minut při 180 st. v předehřáté troubě na horkovzduch, během posledních pěti minut troubu občas na chvilku pootevřete a odvětrejte. Pak jeden větrník vytáhněte a rozřízněte, jestli je vevnitř upečený. Pokud ne, přidejte ještě 5 minut a udělejte nový test. Hotové větrníčky okamžitě rozřízněte na poloviny, aby z nich vyšla pára. Před plněním je nechte zcela vychladnout. Naplňte větrníčky ušlehanou šlehačkou a nechte si chutnat. Pokud vám zbydou kolečka sušenkového těsta (mně zbylo asi 7), upečte je samostatně asi 15 minut na 160 st. Z uvedeného množství surovin je 24 větrníků velkých jako klasické větrníky.

Poznámka k receptu na Větrníky ze dvou těst:
Zdroj: časopis Gurmet

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Větrníky ze dvou těst, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 08.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: Těsto na sušenky: 180 g hnědého cukru 130 g studeného másla pokrájeného na kostičky 40 g mletých mandlí 150 g hladké mouky špetka soli Odpalované těsto na větrníky: 200 ml vody 100 g másla 100 g hladké mouky 3 velká nebo 4 menší vejce špetka soli Náplň: 400 ml šlehačky cukr moučka podle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na větrníky ze dvou těst, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Větrníky ze dvou těst - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Větrníky ze dvou těst

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist