RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Větrníčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Větrníčky, recepty Větrníčky, Větrníčky


Recept na Větrníčky

Recept na Větrníčky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Větrníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 ml l vody 250 g hladké mouky 1 Hera 6 vajec 2 bílky špetka soli Krém: 200 g moučkového cukru 1 l mléka 0,5 dcl rumu 3 vanilkové pudinky 5 žloutků 1 máslo Karamelový krém: 350 ml smetany ke šlehání 200 g másla 100 g pískového cukru 40 g vanilkového pudinku 40 g moučkového cukru 1 žloutek 1/2 vanilkového cukru Karamelová poleva: 220 g moučkového cukru 220 g pískového cukru 3 lžíce mléka.

Větrníčky
Zvětšit obrázek

Recept na Větrníčky

Recept na Větrníčky:
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme Heru, sůl a zahřejeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme mouku. Mouka se musí propařit a vznikne nám hladké lesklé těsto, které se nesmí chytat na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas lehce promícháme. Když nám těsto vychladlo, postupně zamícháváme po jednom všechna vejce. Pak ještě bílky. Na plech dáme pečící papír a těsto si vložíme do plátěného pytlíku s trubičkou na konci. Nyní stříkáme samotné větrníčky jako malé hromádky. Plech s větrníčky dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme nejprve 10 minut při 230 °C, pak dalších 15 minut při 180 °C. Troubu nesmíme při prvních 10 minutách vůbec otevírat, aby těsto nekleslo. Větrníčky vytáhneme, necháme vychladnout, překrojíme napůl a plníme krémem. Krém: Uvaříme si pudink z mléka, žloutků a pudinkového prášku. Do pudinku zamícháme rum. V míse si smícháme máslo s cukrem a do ní postupně přidáme vychladlý pudink. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý pudink. Karamelový krém: Na pánvi roztavíme cukr, aby se z něj stal karamel. Přidáme 2 dcl smetany a rozvaříme za stálého míchání. V jiném hrnci smícháme se zbytkem smetany žloutek a pudinkový prášek. Přilijeme karamel a při stálém míchání přivedem k varu. Vaříme asi 2 minuty a poté dáme mimo plamen a při častém promíchání necháme zchladnout. Krém vytvoříme z vychladlé směsi, kterou pomocí mixéru smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Karamelová poleva: V hrnci rozpustíme pískový cukr, aby vznikl karamel. Přilijeme mléko, rozmícháme a povaříme na hladký krém. Prositý moučkový cukr v misce zalijeme karamelem a do hladka smícháme.

Poznámka k receptu na Větrníčky:
jana: Patrně jste to přepískla - spálila a už jste asi vyrobila základ pro kulér... Profíci používají fondán (stejný jako na věnečky) obarvený právě kulérem Mohu-li poradit, pro domácí přípravu je lepší tady tento rcphttp://www.toprecepty.cz/recept/32350-bozske-karam... a je to skoro jako Větrníky - socialistické

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Větrníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dextra
  • Datum vložení: 29.09.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 500 ml l vody 250 g hladké mouky 1 Hera 6 vajec 2 bílky špetka soli Krém: 200 g moučkového cukru 1 l mléka 0,5 dcl rumu 3 vanilkové pudinky 5 žloutků 1 máslo Karamelový krém: 350 ml smetany ke šlehání 200 g másla 100 g pískového cukru 40 g vanilkového pudinku 40 g moučkového cukru 1 žloutek 1/2 vanilkového cukru Karamelová poleva: 220 g moučkového cukru 220 g pískového cukru 3 lžíce mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na větrníčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Větrníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Větrníčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist