RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřový Hot Guláš

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřový Hot Guláš, recepty Vepřový Hot Guláš, Vepřový, Hot, Guláš


Recept na Vepřový Hot Guláš

Recept na Vepřový Hot Guláš je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřový Hot Guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg plecka 100g uzené slaniny - špeku 2ks střední cibule 2ks papriky + několik kozích rohů 3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace" ~3dl černého piva 2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi 1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu 2-3PL mleté sladké papriky 2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku kmín, pepř, sůl 3PL oleje čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta).

Vepřový Hot Guláš
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřový Hot Guláš

Recept na Vepřový Hot Guláš:
Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-). Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřiln. úpravou vysmažit. Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10min. Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky. Vrátíme kastrol na hořák vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění! Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme. Každych 10min. mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené. Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a k. rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa. Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15min., přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10min. dojít (někdy taky ne).

Poznámka k receptu na Vepřový Hot Guláš:
Vím, že je tady gulášů 3 habaděje a 7 přehršlí ale zlákalo mě dát sem taky moji technologii :-). V kastrolu bez nepřiln. úpravy se škrob trochu připaluje. Ideální je širší kastrol aby maso bylo vždy v jedné vrstvě - lépe se restuje.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový Hot Guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Tom Beyk
  • Datum vložení: 14.10.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1kg plecka 100g uzené slaniny - špeku 2ks střední cibule 2ks papriky + několik kozích rohů 3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace" ~3dl černého piva 2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi 1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu 2-3PL mleté sladké papriky 2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku kmín, pepř, sůl 3PL oleje čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový hot guláš, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový Hot Guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový Hot Guláš

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist