RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou, recepty Vepřové ragů s rýžovou peřinkou, Vepřové, ragů, rýžovou, peřinkou


Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové ragů s rýžovou peřinkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová plec 500 - 600 g, cibule 2 ks, sůl + mletý bílý pepř, sladká paprika mletá 1/2 lžičky, kari 1/4 lžičky, olej, rajčata 2 velká, červená paprika 1/2, brokolice, zelená petrželka, mrkev střední, zelená cibulka, hladká mouka. Rýže, bylinky dle vlastní chuti (u nás provensálské), sůl, olej, horká voda, bílé víno suché 1 dcl - nemusí být.

Vepřové ragů s rýžovou peřinkou
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Recept na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou:
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm). V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/3 výšky masa. Dusíme do poloměkka,pak jemně zahustíme moukou rozmíchanou s vodou (nesmí být husté! Spíš jako šťávička.), necháme asi 10 min. provařit, pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 10 min. vaříme (maso nesmí být rozvařené a zelenina příliš měkká - bude se ještě tepelně upravovat). Rýži orestujeme na oleji, zalijeme trochu horkou vodou, osolíme a za občasného míchání a podlévání dle potřeby dusíme do poloměkka, pak vmícháme bylinky nebo zelenou petrželku, podlijeme 1 dcl vína a dusíme, aby byla al dente (na skus). Hotové ragů přendáme do pekáčku, jemně zakryjeme rýží(nepěchujeme, aby nám šťáva neprosákla na povrch), uprostřed rýže uděláme otvor aby pára měla kudy unikat, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C na 10 min., pak ztlumíne na 175°C a pečeme ještě asi 15min - na posledních 5 - 10 min. odklopíme. Jídlo je krásně štavnaté a syté.

Poznámka k receptu na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou:
Rýži jsem použila Arborio, je totiž krásně mazlavá a přesto pevná - zrníčka zůstávají vcelku, jen si vytvoří takový lepivý obal a při nandavání se nerozsýpají. Může se použít i kulatozrnná rýže, má stejné vlastnosti - kupuji od Lagrisu, je nejlepší. Myslím, že kdyby se použila obyč. rýže, stačilo by do ní přimíchat (než se dá na maso) trochu nastrouhaného sýra a rýže by se také tolik nesypala ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ragů s rýžovou peřinkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 22.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová plec 500 - 600 g, cibule 2 ks, sůl + mletý bílý pepř, sladká paprika mletá 1/2 lžičky, kari 1/4 lžičky, olej, rajčata 2 velká, červená paprika 1/2, brokolice, zelená petrželka, mrkev střední, zelená cibulka, hladká mouka. Rýže, bylinky dle vlastní chuti (u nás provensálské), sůl, olej, horká voda, bílé víno suché 1 dcl - nemusí být
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ragů s rýžovou peřinkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ragů s rýžovou peřinkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist