RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě, recepty Vepřové ocásky v pikantní marinádě, Vepřové, ocásky, pikantní, marinádě


Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové ocásky v pikantní marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 ks masitějších vepřových ocásků/cca 1,7kg na marinádu 100 ml červeného vína/použila jsem Merlot 3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 4 prolisované stroužky česneku/použila jsem český 5 lžic sladké chilli omáčky 3 lžíce rybízové marmelády 2 lžíce kremžské hořčice 2 snítky rozmarýnu dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje plátek másla cca 2cm široký 250 ml červeného vína trochu soli.

Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě:
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací mísy, zalijeme marinádou se zhora umíchaných surovin a dáme přikryté, nejlépe přes noc uležet do lednice. Poté si na pánvi rozehřejeme olej s máslem a ocásky, ze kterých jsme nožem marinádu setřeli prudce ze všech stran opečeme. Ocásky poskládáme nazpět do zapékací mísy k marinádě a mírně osolíme. Výpek na pánvici zalijeme 250ml červeného vína, vše nalijeme na opečené ocásky a přikryté druhým dílem zapékací mísy, nebo alobalem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na středním stupni doměkka(já jsem pekla v plynové troubě přibližně 2,5hodiny). Pokud se nám bude zdát, že se tekutina hodně vypéká, můžeme malinko podlít horkou vodou. Hotová, vypečená šťáva je ale chutnější bez podlití. Hotové ocásky podáváme přelité výpekem. Jako příloha se hodí buď na suché pánvi opečené kanápky z bílého pečiva, ale velice chutné jsou stejným způsobem opečené plátky bramborového knedlíku.

Poznámka k receptu na Vepřové ocásky v pikantní marinádě:
Na vepřové ocásky jsem narazila čistě náhodou a hned u pultu mi začalo šrotit v hlavě, co by se z nich dalo připravit a jaké suroviny mám doma. Na finančně nenáročném jídle jsme si moc pochutnali a protože jsem zde nenašla nic až tak moc podobného, tak Vám přidávám pro inspiraci podobné dobrůtky a i tu mou:-) Pro ty z Vás, kterí nejsou nějací cimprlichové, co se stolování týče, přidávám jednu“čuňárníčku“. Teplé maso z ocásků nožíkem oberte od kosti, vložte do výpeku, malinko prohřejte a baštěte jen tak přímo ze zapékací mísy. Rohlíkem, který v tomto případě nemusí být ani osmahnutý nabírejte socík a vychutnávejte-vřele doporučuji:-) My jsme si takto pochutnali na druhém kole.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ocásky v pikantní marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 12.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 ks masitějších vepřových ocásků/cca 1,7kg na marinádu 100 ml červeného vína/použila jsem Merlot 3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 4 prolisované stroužky česneku/použila jsem český 5 lžic sladké chilli omáčky 3 lžíce rybízové marmelády 2 lžíce kremžské hořčice 2 snítky rozmarýnu dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje plátek másla cca 2cm široký 250 ml červeného vína trochu soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ocásky v pikantní marinádě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ocásky v pikantní marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist