RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové měšce po kaplicku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové měšce po kaplicku, recepty Vepřové měšce po kaplicku, Vepřové, měšce, po, kaplicku


Recept na Vepřové měšce po kaplicku

Recept na Vepřové měšce po kaplicku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové měšce po kaplicku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová kýta -kulatější plátky,cubule, anglická slanina, asi 10 dkg, mleté maso mix-20-30dkg, půl rohlíku, žloutek, rozmarýn, játra-15-20dkg, (použila jsem drůbeží), sůl, pepř, sádlo, hladká mouka na obalení.(množství je asi na 3 měšce, myšleno játra a ml. maso).

Vepřové měšce po kaplicku
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové měšce po kaplicku

Recept na Vepřové měšce po kaplicku:
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na tentké plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků orestovaných jater. Maso si chytneme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým motouzkem, nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže, pokud nejsme zběhlí. Měšce si obalíme v hladké mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji, Mezitím si na sádle uděláme tmavý, cibulový základ a orestované měšce na něj dáme dusit. zalijeme vývarem, nebo vodou, asi do poloviny a dusíme doměkka. Během dušení je obracíme. Já jsem je dusila asi 25 minut, byly krásně měkké. Pak je vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec do zahuštěného základu přidáme kousek na kostičky nakrájené anglické slaniny. Podáváme s rýží, knedlíkem, hodí se i brambor.

Poznámka k receptu na Vepřové měšce po kaplicku:
BILKOVAI: Už je to tak dávno, Ivet

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové měšce po kaplicku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jana Remkova
  • Datum vložení: 29.09.2009
  • Počet porcí: 1 plech
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová kýta -kulatější plátky,cubule, anglická slanina, asi 10 dkg, mleté maso mix-20-30dkg, půl rohlíku, žloutek, rozmarýn, játra-15-20dkg, (použila jsem drůbeží), sůl, pepř, sádlo, hladká mouka na obalení.(množství je asi na 3 měšce, myšleno játra a ml. maso)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové měšce po kaplicku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové měšce po kaplicku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové měšce po kaplicku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist