RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso smetana ke šlehání

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso smetana ke šlehání

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Smetana je mléčný výrobek, jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním. Smetana, která má alespoň 30 % tuku, se nazývá smetana ke šlehání a slouží k výrobě šlehačky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou - recept od maminky
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova. Mezitím nakrájíme krkovičku na nudličky a přihodíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme trošku ...
Recept na Vepřové plecko s lečem z trouby
Vepřové plecko s lečem z trouby Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme. Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, lehce osolíme a zalijeme šlehačkou. Na směs rovnoměrně rozložíme kostky...
Recept na Zapečené rolky z kotletky
Zapečené rolky z kotletky Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek klademe: plátek šunky a po dvou plátcích sýra. Rolky pevně stočíme a obalíme plátkem slaniny a vložíme do vymazaného pekáčku. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Kápii na kosti...
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme. Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby. Noky uvaříme podle návodu na obalu a přidáme k masu. Hořčici promícháme s lístky tymiánu a se smetanou. Sm...
Vepřová panenka s kukuřicí
Vepřová panenka s kukuřicí Rozpustíme kousek másla, doplníme olejem, vhodíme mraženou zeleninu a dusíme asi 5 min. Mezitím si pokrájíme panenku na plátky asi 2 cm silné, osolíme, opepříme a zprudka krátce opečeme na pánvi. Do dušené zeleniny vlejeme celou šlehačku, přidáme výpek z ...
Recept na Maso na šlehačce
Maso na šlehačce Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do zapékací misky (či remosky) a zalijeme šlehačkou. Během pečení jednou otočíme. Pečeme do měkka. Šlehačka by se neměla celá vypéct, jen zezlátnout....
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny. Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olej...
Nejlepší recept na Zapečené kotlety
Zapečené kotlety Kotlety naklepeme,mírně osolíme a okořeníme gyrosem.Položíme na dno zapékací misky,lehce potřené olejem.Půlku cibule nakrájíme na kostičky,zapěníme na pánvi s olejem a přidáme nadrobno nakrájené žampióny a papriku.Osolíme,opepříme a přidáme trochu ho...
Zapečené brambory s masem, špenátem a smetanou
Zapečené brambory s masem, špenátem a smetanou Plátky masa rozhlepeme, z obou stran osolíme, opepříme a poklademe vedle sebe do pekáče na trošku oleje a na půlmesičky nahrubo nakrájenou cibuli. Vložíme pekáč do trouby a počkáme, až se maso zatáhne, pak jej otočíme na druhou stranu. Pekáč vyjmeme a na ma...
Kotletky na smetaně
Kotletky na smetaně Maso omyjeme, posypeme grilovacím kořením a dáme na plech politý ramou do vyhřáté trouby na 180°C na 15 minut. Vyndáme, posypeme sýrem zalijeme smetanou a trochou mléka. Dáme dopéct ještě zhruba 30 minut, dokud maso nebude mít nahnědlou barvu....
Zapečené vepřové na houbách - recept od maminky
Zapečené vepřové na houbách Do zapékací mísy začneme krájet brambory. Když nakrájenými brambory vyložíme dno, posypeme 1/2 hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Naklepané okořeněné plátky masa položíme na houby, zasypeme druhou polovinou hub a zaskládáme zbytkem na kolečka nakrájený...
Vepřové rolky zapečené s rajčaty - recept od maminky
Vepřové rolky zapečené s rajčaty Plátky vepřového masa rozklepeme, osolíme a opepříme. na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky,...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist