RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH, recepty Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH, Vepřové, maso, mrkví, rajčatovým, protlakem, PH


Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 - 500 g vepřového masa - měla jsem plecko, sůl, hrubě drcený pepř, 60 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, 150 g mrkve, 1 menší bobkový list, menší kousek skořice, 2 dl vody. Po 3 hodinách přidáme 1,5 dl horké vody, 20 g hladké mouky rozkvedlané v 1 dl vody a těsně před ukončením přípravy 1 dl sladké 12% smetany, můžeme dát trochu trošku moučkového cukru..

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH:
Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Na tento základ dáme plátky masa, které jsme osolili a posypali hrubě drceným pepřem. PH zapneme na 2 stupeň. Asi 30 až 40 minut před předpokládaným koncem přípravy přidáme 1,5 dl horké vody a vše zahustíme 20 g mouky rozmíchané v 1 dl vody. Šťávu promícháme a necháme dále vařit. Chvíli před vypnutím PH zjemníme sladkou smetanou, ale můžeme i vynechat a dochutíme. Já jsem mírně dosladila. Můžeme použít i jiné své oblíbené koření. Já chtěla více šťávy k těstovinám, kdo tolik nepotřebuje, tak dá méně jak mouky, tak i vody.

Poznámka k receptu na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH:
S pomalým hrncem teprve začínám a tak se učím a zkouším. Myslím, že by šlo zahustit i místo moukou, troškou Solamylu, ale to taky až úplně ke konci přípravy, dlouho nevařit a hned podávat. Někdo je třeba po dobu vaření mimo domov. Samozřejmě že místo záklechtky se může použít jíška. Někdo má třeba i instantní, já ty, co se kupují nepoužívám.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 09.09.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 400 - 500 g vepřového masa - měla jsem plecko, sůl, hrubě drcený pepř, 60 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, 150 g mrkve, 1 menší bobkový list, menší kousek skořice, 2 dl vody. Po 3 hodinách přidáme 1,5 dl horké vody, 20 g hladké mouky rozkvedlané v 1 dl vody a těsně před ukončením přípravy 1 dl sladké 12% smetany, můžeme dát trochu trošku moučkového cukru.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z ph, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist