RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso rum

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso rum

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v dubových sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření. V Česku se tradičně vyrábí alkoholický nápoj, který byl označovaný jako tuzemský rum, vyrábí se však uměle, dochucením zředěného lihu (nejčastěji vyráběného z brambor) rumovou esencí. Toto označení však nevyhovuje předpisům EU (kde se názvem rum smí označovat jen třtinový rum), takže se tento produkt od vstupu Česka do EU musí prodávat pod jinými názvy, např. pod označením Tuzemák.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Recept na Zadělávaný patizon
Zadělávaný patizon Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej,přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme. Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.)Vložíme k téměř hotovému masu, dochut...
Myslivecká směs s hříbky
Myslivecká směs s hříbky Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme pustit šťávu. Vmícháme rajský protlak, rybíz, bujón, trochu podlijeme a dusíme skoro d...
Recept na Kančí guláš (Opilec)
Kančí guláš (Opilec) Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na klasický guláš a přidáme maso i slaninu. Po zatažení masa přilijeme Rum a 1 dl vína. a d...
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami - recept od maminky
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet. Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, p...
Nejlepší recept na Pikantní vepřové plátky na rumu
Pikantní vepřové plátky na rumu Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle orestujeme na pánvi. Potom naskládáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku s rumem. Nahoru posypeme nakrájeným hermelínem. Pečeme zvolna cca hodinu přikryté, ke k...
Pečený bůček s blumami
Pečený bůček s blumami Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do druhého dne. Pak kostky rozložíme do pekáčku, který zalijeme pivem a dáme péct do vy...
Recept na Jitrnicový rozpek
Jitrnicový rozpek Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo doporučené. Nejlepší teda svoje vlastní z vaší sviňky Nataši. No úplně nejlepší jsou ...
Slaný koláč z rillettes - recept od maminky
Slaný koláč z rillettes 1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně tím, co zbylo z přípravy rillettes. Vložíme těsto a spodek propícháme vidličkou. Na...
Vepřové kousky v rumu a s oříšky
Vepřové kousky v rumu a s oříšky Maso nakrájej na nudličky,vlož do misky,přidej nasekané lískové oříšky a rum,osol,opepři,dej trochu oleje, promíchej a ulož do lednice na 24 hodin(čím déle tím lépe). Nakrájej žampion najemno. Rozehřej pánev na kterou dej naložené kousky masa a řádně...
Recept na Vepřové v čajové omáčce
Vepřové v čajové omáčce Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných "švancek". Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar. Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar...
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hod. marinovat. Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany cca 2min., otočíme a přidáme na 0,5-1cm plátky nakrájenou cu...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist