RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso muškátový oříšek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso muškátový oříšek

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Muškátový oříšek je vysušené semeno, endosperm plodu pocházející z ozdobného stromu muškátovníku pravého (Myristica fragrans), využívaný především jako dochucovací koření podporující chuť k jídlu a zajišťující klidné trávení. Určován je i k domácí léčbě astmatu, nespavosti, pankreatitidy, nefritidy, ke zmírnění průjmů či nadýmání. Jedná se také o účinné antikonvulzivum, tišící zejména břišní bolesti a křeče, ve středních dávkách vyvolává menstruaci, může rovněž narušit vývoj plodu. Ve vyšších dávkách se již chová jako delirogenní narkotikum, ačkoliv je jako droga zneužíván zřídka, mnohdy z pouhé zvědavosti. Velká většina lidí jej však posléze hodnotí veskrz negativně pro jeho nepříjemné účinky fyziologické i duševní. Chutě muškátového ořechu jsou následovně rozličné, ovlivněné zejména obsahem různorodých silic.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Plněný vepřový bok - recept od maminky
Plněný vepřový bok Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička)dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznu...
Nejlepší recept na Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím
Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku: 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso nakrájime na kostičky. Přidáme sůl, ml. pepř, muškátový oříšek, petrželovou nať, str...
Vepřové medailonky s bramboráčky - recept od maminky
Vepřové medailonky s bramboráčky Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme z obou stran a dáme do předehřáté trouby na 100st., kde je udržujeme teplé. Ve výpeku trochu osmahneme nakrájené cibulky (trochu zelené natě si odložíme na ...
Bůček na černém pivu s nádivkou
Bůček na černém pivu s nádivkou V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakráj...
Recept na Kýta na zázvoru
Kýta na zázvoru Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku. Pak s ní potřeme maso ze všech stran. Vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme. Podlejeme malinko horkou vodou, lze i vývarem – ...
Nejlepší recept na Panenka s nasládlou omáčkou
Panenka s nasládlou omáčkou Na medailonky nakrájenou panenku zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, pak maso osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně restujeme. Pak přisypeme na kostičky nakrájené jablko a oloupené nakrájené rajče, zalejeme troškou vody nebo bujonu...
Nejlepší recept na Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce Maso předem ponoříme na hodinku do vody, zelí, pórek nakrájíme na 2 cm proužky, celer nastrouháme, mrkev nakrájíme na kolečka. Osušené maso opečeme na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jsme odlili z masa osmažíme cibulku a utřený česnek,...
Velikonoční hlavička - recept od maminky
Velikonoční hlavička 1. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Troubu předehřejeme na 180 °C. ...
Nejlepší recept na Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka Rohliky nakrajime na kosticky a zvlhcime je veprovym vyvarem. Potom pridame zloutky, drobne nakrajene veprove i uzene, sul, trochu musk. orisku a rozsekanou petrzelku. Z bilku uslehame tuhy snih, ktery do smesi lehce vmichame. Nadobu na peceni vymazeme tukem a vlozime do ni nadiv...
Slaný koláč z rillettes - recept od maminky
Slaný koláč z rillettes 1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně tím, co zbylo z přípravy rillettes. Vložíme těsto a spodek propícháme vidličkou. Na...
Recept na Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou
Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme, aby byla kůže křupavá. Z brambor nakrájíme tenké plátky, které povaříme se smetanou,...
Vepřové po selsku
Vepřové po selsku Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli společně opékáme, pak osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zeleninu nakrájíme na kostky. Do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zleniny, ...
Bůček s rohlíkovou náplní - recept od maminky
Bůček s rohlíkovou náplní Bůček bez kosti si nařízneme tak, abychom ho mohli pořádně rozklepat. Z obou stran pořádně osolíme. Náplň: Nakrájíme si 3 housky na kostičky, zalijeme hrnkem mléka, žloutek oddělíme od bílku, obojí mírně osolíme. K žloutku přidáme kousek nastrouhané...
Vepřové se zeleninou a bramborama
Vepřové se zeleninou a bramborama Bravcove strehno nakrajame na hranolky a opecieme na oleji, po opeceni pridame cibulu a spolocne opekame...ochutime solou, korenim, orieskom a trosku podlejeme...dusime cca 20 minut. Do jenskej misy na spodok naukladame zmes masa a cibule, na maso vysypem zeleninu, po zel...
Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem - recept od maminky
Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík , prolisovaný česnek, vajíčko, drcený kmín, muškátový ořech, hořčici, sůl a p...
Nejlepší recept na Česneková pečeně v mléce
Česneková pečeně v mléce Troubu předehřejeme na 200°C. Maso vcelku osolíme, opepříme a dáme do menší nádoby - vhodné na plotnu i do trouby - s vyšším okrajem (vhodný je litinový kastrůlek). Přidáme celé, neoloupané stroužky česneku, postrouháme muškátovým oříškem, zalijeme d...
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist