RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce, recepty Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce, Vepřové, kousky, na, tymiánu, červené, omáčce


Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití..

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce:
V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova. Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout. Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk). Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit. Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť. Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,....

Poznámka k receptu na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce:
Mám doma čerstvý tymián a moc jsem chtěla vyzkoušet, jeho kombinaci s vepřovým masem. Jídlo se nejen povedlo, ale málem nebylo i co vyfotit, jak rychle zmizelo v našich bříškách.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 27.11.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist