RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra), recepty Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra), Vepřové, kotlety


Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra)

Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra) je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 vepřových kotlet asi 2cm silných (celkem asi 1100g) , sůl a čerstvě mletý pepř, mouka na obalení , 3 lžíce sádla, 1 hrnek jemně usekané cibule, 1 stroužek česneku, také jemně usekaný, 1 lžíce sladké papriky, 1 hrnek kuřecího vývaru, i z kostky, 1/4 hrnku rajského protlaku (Ne kečup!!!), 1 lžička mouky na zahuštění, 1 hrnek zakysané šlehačky (smetany), 170g vařené šunky nakrájené na nudličky (julienne) 30 x 3 x 3 mm, 170g křupavých naložených okurek nakrájených julienne jako šunka..

Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra)
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra)

Recept na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra):
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytky otřepeme. Rozehřejeme velkou pánev, rozpálíme sádlo a až se z něj začne lehounce kouřit, osmahneme kotlety, asi 4 minuty po každé straně. Pak vyjmeme a všechen tuk, až na slabý film vylijeme. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme ještě na chvíli česnek. Sundáme s ohně a přidáme papriku, v ní cibuli dobře obalíme. Přidáme vývar a protlak, dáme zpět na oheň a uvedeme do varu. Přidáme zpět maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme 40 minut, až je maso měkké. Během dušení kotlety jednou obrátíme. Potom je poskládáme na ohřátou ohnivzdornou servírovací mísu, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 95°C, aby se udržely teplé. (Porcelánová mísa se musí dát do studené trouby a teprve potom troubu ohřát.) V hrnku smícháme mouku se zakysanou smetanou a za stálého míchání nalijeme do pánve. Vaříme asi 2 - 3 minuty, až je omáčka hustá a hladká. Pak přidáme nudličky šunky a okurky a ještě 1 - 2 minuty povaříme. Přisolíme dle chuti. Nalijeme na kotlety, zbytek podáváme v omáčníku. Chutná dobře s noky, nudlemi, rýží, ale i s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra):
Recept je z mé oblíbené knihy "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga. Ty podivné váhy, 170 g jsou přepočet z 6 uncí, netřeba následovat přesně. A protože zcela náhodně nebylo doma žádné vepřové, vyrobili jsme to z kuřecích prsou bez kostí a kůže.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Drobek (Michal)
  • Datum vložení: 19.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 6 vepřových kotlet asi 2cm silných (celkem asi 1100g) , sůl a čerstvě mletý pepř, mouka na obalení , 3 lžíce sádla, 1 hrnek jemně usekané cibule, 1 stroužek česneku, také jemně usekaný, 1 lžíce sladké papriky, 1 hrnek kuřecího vývaru, i z kostky, 1/4 hrnku rajského protlaku (Ne kečup!!!), 1 lžička mouky na zahuštění, 1 hrnek zakysané šlehačky (smetany), 170g vařené šunky nakrájené na nudličky (julienne) 30 x 3 x 3 mm, 170g křupavých naložených okurek nakrájených julienne jako šunka.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(sertésborda hentez módra), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami.(Sertésborda Hentez Módra)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist