RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu, recepty Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu, Vepřové, kostky, , mrkvi, na, anýzu, fenyklu


Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
75 dkg vepřové kýty - hrubé kostky, 75 dkg mrkve, 1 velká cibule, olej slunečnicový, máslo, fenykl, anýz, sůl, směsný škrob, kapka octa a půlku citrónu.

Vepřové kostky v  mrkvi na anýzu a fenyklu
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu:
Drobně nakrájenou cibuli zpěním v pekáčku. Na velké pánvi zprudka opeču hrubé kostky vepřové kýty, jen lehce poprášené směsným škrobem - nesolit, nekořenit. Zatažené maso vysypu z pánve na vydýchanou cibuli, vydatně okořením rozdrceným anýzem, lehce osolím, opatrně podleji a vložím do vyhřáté trouby. Na stejné pánvi pečlivě orestuji očištěnou mrkev, nakrájenou na hrubé špalíky - pozor, mrkev je sladká a snadno se připálí. Když je její povrch lehce opečený, vydatně ji okořením rozdrceným feniklem, osolím a zaleji menším množstvím vařící vody s kapkou octa, který má zabránit totálnímu změknutí mrkve, přidám plátek citronu s kůrou, ten dokreslí vůni a přejde i do chuti. Odstavím z varu a nechám 5 - 10 minut pod poklicí. Kostky masa v troubě otočím, teplou mrkev i se šťávou vysypu do pekáčku na vepřové maso, které zatím změklo a získalo kůrčičku. Navrch mrkve přidám trochu másla, dosolím a mrkev s masem ještě krátce přikryté zapeču. Hlídám si, aby mrkev byla uvnitř ještě svěží, lehce chrupavá. Je-li šťáva příliš řidká, zahustím ji, ale velmi opatrně, směsným škrobem ve vodě, nebo hotovou jíškou. Podle chutí dosolím a zakyselím citronem. Podávám s rýží nebo s vařeným bramborem.

Poznámka k receptu na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu:
ZDRAVÍM.. Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů. Rozdílná kombinace-určení/užití! Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně... MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan... RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto. KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla. Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť! Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové, s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: violino
  • Datum vložení: 09.04.2013
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 75 dkg vepřové kýty - hrubé kostky, 75 dkg mrkve, 1 velká cibule, olej slunečnicový, máslo, fenykl, anýz, sůl, směsný škrob, kapka octa a půlku citrónu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist