|
Recept na Vepřová tlačenka
Recept na Vepřová tlačenka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 nožky, 2 kolena, 2 ledvinky, 1/2 hlavy, 1/2 kg plece, sůl pepř, majoránka, česnek, bobkový list, nové koření..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová tlačenka
Recept na Vepřová tlačenka: Nožky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme od chlupů, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme ochladit. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do zhruba 3 kil masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Množství je zcela individuální, podle množství masa a chuti. To platí i o česneku, já jsem dala asi 15 stroužků. Maso zalejeme vývarem, promícháme, ochutnáme, (mělo by to být slanější, jelikož maso vaříme bez soli a ta se pak natáhne do masa a tlačenka je slaná tak akorát.)Plníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.
Poznámka k receptu na Vepřová tlačenka: Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu příjde vhod. Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 06.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 3 nožky, 2 kolena, 2 ledvinky, 1/2 hlavy, 1/2 kg plece, sůl pepř, majoránka, česnek, bobkový list, nové koření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová tlačenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová tlačenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|