RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená, recepty Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená, Vepřová, slezina, plněná,na, špeku, másle, dušená


Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená

Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
masitější,vyšší vepřová slezina na náplň špek nakrájený na droboučké kostičky lahůdková cibule nakrájená na velice drobno masitá paprika nakrájená na velice drobno vejce zelená nať lahůdkové cibule nakrájená na jemno sůl,mletý pepř na dušení budeme potřebovat lžičku oleje špek nakrájený na kostičky lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka masitou papriku nakrájenou na kostičky plátek másla cca 2cm silný sůl na dochucení hladká mouka na obalení.

Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená

Recept na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená:
K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy sleziny, takové ty tenké kousky naplnit nejdou. Slezinu opláchneme, osušíme a pokud je delší, rozřízneme ji na 2 až 3díly(líp se plní). Odstraníme tuk a středem sleziny prořízneme hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce. Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto. Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Na náplň restujeme špek s cibulkou, přidáme zelenou nať, papriku a ochutíme solí a pepřem. Přidáme rozklepnutá vejce, promícháme a necháme srazit(jako vaječinu). Vaječnou směs necháme zchladnout. Slezinu opatrně naplníme a okraj otvoru zajistíme párátkem, nebo zaříznutou kratší špejlí. Pokud se nám během plnění slezina trochu zašpinila od náplně, tak ubrouskem otřeme a slezinu obalíme v hladké mouce. Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme nakrájený špek, který po mírném zezlátnutí vyjmeme z pánve ven. Do puštěného tuku vložíme v mouce obalené sleziny a necháme je prudce po obou stranách osmažit. Plamen ubereme na minimum, sleziny zasypeme nakrájenou cibulkou, paprikou a osmahnutým špekem. Přidáme plátek másla, pánev přiklopíme poklicí a slabým varem dusíme 20minut. Během dušení každých 5minut slezinu opatrně obracíme a podle potřeby malinko podléváme. Těsně před dokončením slezinu i šťávu v pánvi lehce osolíme a opepříme a pokud chceme, můžeme ještě přidat slabý plátek másla. Slezinu krájíme na silnější plátky a podáváme s různě upraveným bramborem.

Poznámka k receptu na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená:
Počet surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti sleziny. Plněná slezina je u nás oblíbená. Náplně mohou být různé. Například náplň s kuskusem a podušenými hříbky, nebo žampiony, vychlazené promíchat s trochou nastrouhaného eidamu. Také je dobrá náplň s osmaženým špekem a cibulkou, po zchladnutí promíchat s nadrobenou nivou. Nebo do otvoru zasunout špalíček slaniny, červené papriky, lahůdkové cibulky a eidamu. Podáváme teplé, nebo studené, nakrájené na slabší plátky jako obložený talířek. Do podobných přidávám podobný :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: masitější,vyšší vepřová slezina na náplň špek nakrájený na droboučké kostičky lahůdková cibule nakrájená na velice drobno masitá paprika nakrájená na velice drobno vejce zelená nať lahůdkové cibule nakrájená na jemno sůl,mletý pepř na dušení budeme potřebovat lžičku oleje špek nakrájený na kostičky lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka masitou papriku nakrájenou na kostičky plátek másla cca 2cm silný sůl na dochucení hladká mouka na obalení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová slezina plněná,na špeku a másle dušená

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist