RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění, recepty Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění, Vepřová, slezina, plněná, jako, studené, pohoštění


Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 vyšší, delší vepřová slezina/cca 300g eidam nakrájený na delší špalíčky/cca 60g špek nakrájený na delší špalíčky/cca 50g masitá paprika nakrájená na delší proužky/cca 60g lahůdková cibulka podélně rozkrojená mletý pepř, sůl olej, nebo sádlo na smažení 3 silnější párátka, nebo menší špejličky.

Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Recept na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění:
Slezinu opláchneme, osušíme a rozřízneme ji na 3 díly. Ostrým nožem odřízneme tuk a středem sleziny prořízneme hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce, ale ne naskrz. Od konce necháme cca 1cm vcelku. Proříznutý tunýlek maličko okořeníme pepřem a velice opatrně, aby se nám slezina neprotrhla zasuneme špalíčky sýra, špeku a zeleniny. Délku těchto surovin si předem pokrátíme na velikost o kousek menší, než je proříznutý otvor. Otvor sleziny zajistíme silnějším párátkem. Naplněné sleziny položíme do pánve, nebo širšího kastrolu do rozehřátého tuku a po všech stranách prudce opečeme. Podlijeme malým množstvím horké vody a pozvolna dusíme přikryté poklicí 20minut. Během dušení každých 5minut sleziny opatrně obracíme a dáváme pozor, aby se sleziny neprotrhly a nevytekl sýr. Podle potřeby malinko podléváme, ale jen tak, aby se sleziny nepřipalovaly. Sleziny vyjmeme na talíř a necháme při pokojové teplotě vystydnout. Poté krájíme na tenké plátky, podle potřeby osolíme a použijeme na studené pohoštění jako chuťovku, nebo na obloženou mísu.

Poznámka k receptu na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění:
Přesné množství surovin neuvádím, je to pouze orientační. Záleží na velikosti sleziny. Já jsem měla slezinu dlouhou přibližně 35cm. Do každého otvoru mi vešly špalíčky špeku a sýra cca po 20gramech a papriky jsem spotřebovala také velice málo. Lahůdkovou cibulku jsem měla hodně uzounkou, tak jsem dala vcelku. Můžeme ji nahradit silnějším proužkem pórku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 31.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 1 vyšší, delší vepřová slezina/cca 300g eidam nakrájený na delší špalíčky/cca 60g špek nakrájený na delší špalíčky/cca 50g masitá paprika nakrájená na delší proužky/cca 60g lahůdková cibulka podélně rozkrojená mletý pepř, sůl olej, nebo sádlo na smažení 3 silnější párátka, nebo menší špejličky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist